Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aykut Hoca, Alex'i neden sevmiyor?

Aykut Kocaman, İtalya-İngiltere maçında 120 dakika sahada kalan 33 yaşındaki Pirlo'nun müthiş futbolunu izlemiştir herhalde. İlerlemiş yaşına rağmen Juventus'a büyük transfer olarak gitti Pirlo. Çünkü o da Alex gibi bir beyin, futbolun profesörü.
Pirlo'suz bir İtalya düşünebiliyor musunuz? Hayır! Peki, Alex'siz bir Fenerbahçe?
Galatasaraylılar bile Alex'siz bir Fenerbahçe düşünemiyor! Alex için "En güzel rakip" diye videolar hazırlıyorlar, top her ayağına gelişinde korkuyla karışık büyük bir saygı duyuyorlar.
Pirlo, Alex'ten daha mı çok pres yapıyor? Belki biraz daha fazla boş alana koşuyor ama onu da İtalyan takımının bitmek tükenmek bilmeyen enerjisine borçlu. Ayrıca Alex kadar gol yüzdesi yok!

ZEMİN HAZIRLIYOR
Ama Aykut Hoca'nın aklında hep Alex'i bitirmek var! Alex'i yedek kulübesine çekeceğinin sinyallerini verdiği son açıklamanın satır aralarında, aslında müthiş bir plan gizli. Yine Alex'in ilerlemiş yaşından bahsediyor ama bu kez çok erken başladı.
Daha şimdiden spor kamuoyunu alıştırmaya çalışıyor. Çünkü bir anda Alex'i kesemez! "Bu süreç adım adım yavaş yavaş olacak" sözü aslında Aykut Hoca'nın bir itirafı.
Aykut Hoca'nın derdi başka!
Daha Fenerbahçe'ye teknik direktör olduğu ilk sezonda (2010-2011) Alex'siz bir sistem kurmaya çalıştı ama sonuç hüsran oldu. Önce Şampiyonlar Ligi'ne, sonra da UEFA Avrupa Ligi'ne giremedik.
Ama Alex şimdi olduğu gibi o dönemde de hiç konuşmadı. Her seferinde, daha da çok çalıştı. Hep en zor anlarında teknik direktörünü kurtardı.
ALEX KALIR, AYKUT GİDER
Lakin Aykut Hoca'daki Alex takıntısı o kadar uç boyutta ki, şampiyonluğun kaybedildiği son Galatasaray maçında 70 dakika Alex'siz oynadı. Çünkü Alex'in yine kahraman olmasını istemedi! Oysa Alex oynamaya hazırdı.
Normalde bir teknik direktör en vasat futbolcusunun bile moralini yüksek tutmaya, ondan en yüksek verimi almaya çalışır ama Aykut Hoca Türk futbolunun en büyük yabancı yıldızının motivasyonunu daha yaz tatilinde sıfıra indiriyor.
Aykut Hoca ne istiyor çok merak ediyorum? Sabri gibi koşan, Mesut gibi pas veren birini mi?
Öyle biri futbolda yok ama elinde Alex gibi bir futbol sihirbazı var.
Aksine Aykut Hoca dua etmeli Fenerbahçe'nin sembolü olmuş Alex'in daha çok oynaması için! Aykut Hoca lütfen söyle asıl derdini! Neden istemiyorsun Alex'i?
Sorun Alex'in seni ezen doğal karizması mı, sakin gücü mü? Hep haklı çıkması mı? Yine haklı çıkacak ama bu kez sen olmayacaksın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA