Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Teledünya'dan HD sinema atağı

Türksat'ın kablolu platformu Teledünya, Türkiye'nin en zengin film arşivlerinden birine sahip olan 'Premium Pay TV' kanallar grubu SinemaTV ile olan işbirliğini büyüttü.
Yeni anlaşmaya göre Teledünya'da SinemaTV'nin kanal sayısı 5'ten 10'a ulaştı.
Teledünya'nın asıl sürprizi ise bu sinema kanallarından altısının HD olması. Bu Teledünya'nın HD sinema kanalı sayısında Digitürk'ü geçtiği, D-Smart'la da aynı sayıya ulaştığı anlamına geliyor.
Açılan her HD sinema kanalıyla birlikte korsan DVD sektörü daha büyük darbe alıyor. Şimdi hayal gibi gözüküyor ama uzun vadede korsan DVD sektörü Türkiye'de çok küçülecek.
Örneğin ABD'de yasal satılan DVD'ler bile internet ve dijital platformlardan yapılan HD yayınlar sayesinde büyük düşüş yaşadı.
Sinemasever HD film izleme zevkini bir kez tattı mı kolay kolay bırakmıyor.
Teledünya, 10 sinema kanalının yanı sıra bir de SinemaTV ile birlikte abonelerine 'Sinema Hemen' isimli servisi sunacak.
Bu servisi kullanarak aboneler diledikleri anda, diledikleri yerden onlarca dizi ve filmi internet üzerinden ayrıca bir bedel ödemeden izleyebilecekler.

KORSAN BİTECEK
Bu anlaşma SinemaTV'yi de Türkiye'deki en fazla HD Sinema kanalına sahip servis yaptı. Sinema TV'nin en önemli özelliği ise Türkiye'nin ilk bağımsız sinema platformu olup birbirlerine rakip olan kablolu, dijital ve internet platformlarından yayın yapıyor olması.
Tıpkı ABD'de 12 farklı kanalda sinema yayını yapan ve 38 milyon üyesi olan HBO kanalı gibi.
Tabii Amerika'daki rakamlara ulaşması mümkün değil ama Sinema TV de kendi çapında Türkiye'nin HBO'su olma yolunda ilerliyor.
Dünyada sinema yayını ışık hızıyla bilgisayar uyumlu televizyon ve internete doğru kayıyor.
Bir gün gelecek evdeki DVD oynatıcıları da tarihe karışacak. İzleyiciler binlerce DVD kutusu tutmak yerine, TV ve internetteki kendi sinema arşivlerini oluşturacaklar.
SinemaTV gibi bağımsız platformların bunu görüyor olmaları Türkiye adına önemli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA