Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İsmail abiler!

14 yaşındaki Ö.Ç.'ye tecavüz eden 30 kişiden tutuklu kimse kalmadı. Tahliye kararları açıklandığında tutuklu ailelerinden sevinç çığlıkları ve alkışlar yükseliyordu.
Bu tablo üzerine yazılacak çok şey var ama 'herbokubilenadam' adlı blog'ta (mutlaka takip edin) yayınlanan 'Ö.Ç. olmak' başlıklı yazı ve bu yazı için Ercan Kesal'ın bir çocukluk anısından yapılan alıntıdan daha iyi bir örnek olamazdı.
'Üç Maymun' ve 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filmlerinin senaryo yazarı Kesal, kendi internet sitesinde yayınladığı 'İhsan, Şahe, Reyhan...' başlıklı yazısında, çocukluğuna dönüp şu anısını paylaşmış:

YAŞANILANLARIN SORUMLUSU
"Galiba sekiz-dokuz yaşlarındaydım... Bir Orta Anadolu kasabasında büyüyordum. Babam gazozcuydu. Bir gün tüm kasaba, çarşı meydanındaki kahvenin önünde toplandı. Her gün kapısının önüne gazoz bıraktığım kahvenin sahibi, yaşlı hoş sohbet amca; yanında çırak olarak çalışan, benim yaşlarımda esmer yetim bir çocuğa, İhsan'a iki yıldır tecavüz ediyormuş.
Çocuğun bu durumunu, kasabaya yeni tayin olmuş, nüfus müdürlüğündeki memur fark etmiş ve iş onun gayretiyle açığa çıkmış.
Kahveci, kalabalığın arasından elleri kelepçeli polis otosuna doğru giderken, akrabamız rahmetli İsmail abi söktüğü kaldırım taşını bağırarak kahveciye fırlattı.
Başına yana eğmezse kafasını parçalayacak iri taş gitti kahvenin su oluğuna çarptı...
Kahveci nedense bir süre sonra işinin başına döndü... Artık bu dünyada yerinin olamayacağını düşündüğüm kahveci yine çay yapıyor, dağıtıyor, oturanlara laf atıyor ve şakalaşıyordu. Ona taş atan İsmail abi de hiçbir şey olmamış gibi kahvede okey oynamaya devam ediyor, arada sırada kahveciyle laflıyordu.
İhsan'ı bir daha hiç görmedim. İstanbul'a, akrabalarından bir terzinin yanına çırak olarak gittiğini söylediler. Bir daha o kahvenin önüne gazoz bırakmadım."
Türkiye'nin kodu İsmail abidir. Bu ülkede ne yaşanıyorsa sorumlusu da İsmail abilerdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA