Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Spor notu: Kaleye önem vermemek genlerimizde

Çocukluğumda mahalle maçlarında kimse kaleye geçmek istemeyince herkesin sırayla kaleye geçmesine karar verilirdi.
Gol yiyen sevinçle orta sahaya koşardı.
Halı saha maçlarında da kaleye geçecek adam zor bulunurdu, kaleci olandan saha parası alınmazdı. Yani kaleciliği sevmemek, önem vermemek genlerimizde var.
Bakıyorum da Süper Lig'te Trabzonspor hariç, ikinci kalecisi güven veren bir takım yok. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi için bildirdiği kadroda bile iki kaleci var.
Ya Muslera sakatlanırsa?

2 MİLYONA EURO'YA KALECİ
Oysa kaleci, bir maçın kaderini tek başına değiştirecek yegane oyuncudur.
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenişi için bir sürü neden sayıldı ama Mert'in yediği goller unutuldu. Evet, ilk bakışta çok bariz hatası yok gibi gözüküyor ama detaya inince gollerin özgüven eksikliğinden yendiği ortada.
Bir de defansın Mert'e güvenmeyip, rahat oynayamamasını hesaba katın. Turu kaybedişte, Alex krizinden önce Volkan'ın sağlam bir yedeğinin olmayışı büyük rol oynadı!
Halbuki Fenerbahçe bu yıl transfere harcadığı 85 milyon Euro'nun 2 milyonuyla iyi bir kaleci alsa, her şey çok farklı olabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA