Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kürt çocuk anneler değil Louis Vuıtton gündem!

Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde; 2010 yılından bu yana, 18 yaş altında bin 286 çocuk doğum yaptı. 13 yaşında doğum yapan bile var, tam 20 çocuk. Bu rakamlar sadece Diyarbakır'daki hastaneden!
Hacettepe Üniversitesi'nin Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması'na göre en çok çocuk evlilikleri yapılan bölgeler, yüzde 40-42 ile Doğu ve Güneydoğu...

13 YAŞINDA ANNE
Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre ise 18 yaş altında evlenen kadınların başlık paralarının en yüksek olduğu il Diyarbakır. 250 bin lira başlık parası veren bile çıkmış. Çocuğun yaşı düştükçe başlık parası artıyor!
Tabii bir de resmi rakamlara yansımayan çocuk anneler var. Tablo korkunç.
Yıl 2012 ve 13 yaşındaki çocuklar anne oluyorlar! Tecavüz, töre cinayetleri vs Doğu ve Güneydoğu'nun hep gündeminde.
Geri kalmışlık, eğitimsizlik, feodal düzen hala Doğu ve Güneydoğu'nun kaderi!
Evet, bu önce devletin çözmesi gereken bir sorun. Bu sorunu Meclis gündemine getirecek olanlar ise BDP'li vekiller. Peki, siz hiç töre cinayetleri, tecavüzler ve çocuk yaşta gebelik hakkında BDP'lilerin konuştuğunu görüyor musunuz?
Onların gündeminde varsa yoksa Abdullah Öcalan'a ev hapsi, özerklik...
Bir de arada PKK'lı teröristlerle kucaklaşıp hasret gideriyorlar.
Louis Vuitton çanta bile BDP ile gündemde, 13 yaşında anne olan çocuklardan bahseden BDP'li vekil yok!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA