Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Pıtbull gerçeği

Günaydın ekinin deneyimli sayfa sekreteri Oğuz Abi'ye (Kayabaş), Koca Mustafa Paşa-Hekimoğlu Ali Paşa Caddesi'nde kaldırımda yürürken bir Pitbull saldırmış. Bacağında kocaman diş izleri var.
Oğuz Abi adeta bir dedektif gibi çevredeki kamera kayıtlarını, köpeğin sahibinin Mesut Olgun adlı genç olduğunu, kaldığı evi vs. tüm bilgileri toplamış ama Şehremini Polis Merkezi şikayet tutanağını tutmak dışında henüz bir şey yapmamış.
Oğuz Abi'nin verdiği bilgiye göre Mesut Olgun ortalıkta yokmuş, yazlığa gitmiş. Yani o saldırgan köpek hâlâ aramızda! Bir çocuğa saldırıp Allah korusun öldürür ya da kötü bir şekilde yaralarsa haber olacak, halk Pitbull'lara lanet okuyacak ve bir dahaki saldırıya kadar her şey unutulacak.

'ALT TARAFI KÖPEK ISIRIĞI'
İşte polisin asıl görevi burada başlıyor; bir başka vahşet yaşanmadan o canavarı bulmak. Ama bizde işler, ucunda ölüm ya da ciddi bir yaralanma olmayınca "Alt tarafı bir köpek ısırığı" denip unutuluyor.
Belki iş yoğunluğundandır ama polis arkadaşlarımız bu saldırıyı dikkate almalılar!
Daha önce de Pitbull cinsi köpeklerin doğalarındaki saldırganlığın dışa vurumunun, yetiştirilme tarzlarıyla alakalı olduğunu yazmıştım. Evet, bu bilimsel bir gerçek... Ancak hiç etrafınızda Pitbull'u kuzuya çevirmiş birine rastladınız mı? Tabii ki hayır (istisnalar hariç)...
Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de bu cins dövüş köpeklerinin satışı yasak. Ancak bu yasağı ne uygulayan var, ne de yasağa uyan...
Anlayın işte bizim gibi modern, uygar olmayan, trafikte küçük bir sollama tartışması bile ölümle sonuçlanan, toplumsal şiddetin tavan yaptığı ülkeler için Pitbull'a anlayış göstermek fazla lüks bir yaklaşım.
Yahu Avrupa'da birçok ülkede bile yasak! Ama bizde öyle Pitbull severler var ki, 'Hepimiz Pitbull'uz, bizi uyutun', 'Katil ben değil, sahibim' sloganları eşliğinde protesto yürüyüşü yapmışlardı.
Tek bir sorum olacak: Siz hiç bu Pitbull severlerin, bir Pitbull küçük bir çocuğu öldürünce ya da yüzünü parçalayınca protesto yürüyüşü yaptığını gördünüz mü?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA