Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Namus ve töre açılımına ihtiyaç var

Çorum'da eski eşini bıçaklayan Kadir A.'nın babası Zafer Aydemir bakın ne demiş:
"Oğlum bu kızdan boşanalı 15 gün oluyor. Oğlum bunun sağda solda gezdiğini duymuş ve 'zoruma giden bazı şeyler var' diyerek kendisini uyarmış. Her şeyi namus ve şerefi için yaptı. Bitiremedi ama sağlık olsun. Onlara örnek olsun."
Bir başka haber: Erzurum'da akrabasının tecavüz ettiği 13 yaşındaki kızın babası, nikah kıyılması, beş koyun ile bir sığır ve tecavüzcünün kız kardeşinin oğluyla evlenmesi karşılığında zanlıyı affetti.

UTANIYORUZ BU HABERLERDEN
Bu haberleri okuyunca Türk vatandaşı olmaktan utanç duyuyorsunuz değil mi? Ama bunu doğal karşılayanlar da var, hatta Kadir A.'nın babası gibi topluma örnek olmasını isteyenler var. Töre, namus cinayetleri Türkiye'nin ezelden beri çözemediği sorunlar.
Evet, eğitim şart da; eğitimli de namus-töre cinayeti işliyor. Türkiye'nin töre-namus açılımına da ihtiyacı var!
Din adamları, siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler vs. bir araya gelmeli ve kafalardaki namus kavramını revizyon edecek politikalar geliştirilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA