Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ronaldo'nun Gazze golü!

Zevkle izlediğim, spor yayıncılığının usta ismi Ali Okancı'nın sunduğu 'Haber Kritik' programında Hakan Şükür, Cristiano Ronaldo'nun Gazze'de yapılacak okul için altın ayakkabı ödülünü satışa çıkarmasıyla ilgili "Biz de bir şeyler yapmalıyız" dedi.
Güzel söyledi ama bizde her şey lafta kalıyor! Şükür, milletvekili olmanın da verdiği ağırlıkla Gazze'ye yardım konusunda mutlaka bir şeyler yapmalıydı! Sosyal sorumluluk projeleri ve yardım kampanyalarına katılımda bizim futbolcular, yabancı meslektaşlarına göre çok gerideler.

BİZİMKİLER UYUYOR
Futbol Federasyonu ve Spor Bakanlığı'nın da bu noktada eksikleri var. Yurt dışında bu tarz kurumlar sürekli projeler üretip bir anlamda sporcularını duyarlı olmaya zorluyorlar.
Mesele sadece para da değil. NBA'den basketbolcular Afrika'ya gidip çocuklara basket öğretiyorlar, okulların eksiklerini tamamlıyorlar. Yani yanlarında olduklarını hissettiriyorlar. Avrupa'da futbolcuların katıldıkları yardım kampanyaları ise saymakla bitmez.
Bir de yabancı futbolcuların kendi kurdukları vakıflar var. Bizde Dirk Kuyt gibi, engelli çocuklara yardım amaçlı vakıf kuran bir futbolcu var mı?
Yurt dışındaki futbolcuların çok kazandıkları için fazla yardım yaptıklarını da düşünmeyin. Messi, Ronaldo gibi süper yetenekler hariç futbolcu maaşları Avrupa'da genelde aynı. Bizim futbolcular bir de çok az vergi ödüyorlar.
Ronaldo'nun, Gazze için 'Altın Ayakkabısı'nı satıp en az 1.5 milyon Euro yardımda bulunacak olması, aslında bizimkilerin kalesine atılan goldür.
Ronaldo'yu Başbakan'la tanıştırmak için uğraşarak da bu gole karşılık verilmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA