Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

atv ve Adem Gürses'in başarısı

Bu sezon her şey tersine döndü... atv ve Star TV yükselişe geçti, Kanal D'de geçtiğimiz yıla oranla büyük bir düşüş yaşandı.
Star TV'deki yönetici arkadaşlar kusura bakmasınlar ama başarıyı pahalı transferlerle elde ettiler. 'Muhteşem Yüzyıl' ve Acun Ilıcalı'nın yarışmalarıyla dört günü parsellediler.
Maç yayınlarında da şansları yaver gitti. Öte yandan 'Muhteşem Yüzyıl', Acun'un yarışmaları ve maç yayınları dışında Star'ın gözle görülür bir başarısı yok.
atv ise kendi dizileriyle başarıyı yakaladı. Evet, 'Kurtlar Vadisi' de TNT'den transfer ama riskli bir transferdi.
Lakin 'Kurtlar Vadisi' efsanesinin bitmediğine inanan da, atv Genel Yayın Yönetmeni Adem Gürses oldu.

TNS'Yİ İYİ OKUDU
Gürses'in sıfırdan üç yeni diziyi ('Karadayı', 'Benim İçin Üzülme', 'Huzur Sokağı') tutturmasının sırrı bence çok çalışması. Belli ki, yeni reyting sistemi, TNS'nin deneklerinin olası tercih seçenekleri üzerinde çok kafa yorup doğru analizler yapmış.
Üç yeni dizinin birden tutmasının başka bir açıklaması olamaz! Tabii sadece dizilerle iş bitmiyor. atv'ye 'Tüm Gün' birinciliğini getiren iç yapımlar da önemli; Müge Anlı ve Esra Erol bazen prime-time reytinglerine ulaştılar.
Türkiye Kupası'nda Galatasaray ve Beşiktaş'ın elenmesi atv için büyük şanssızlıktı. Ancak bu şanssızlığa rağmen zirve yolunda emin adımlarla ilerlenmesi, atv'deki yapılanmanın gücünü gösteriyor.
Bir kanal hakkında 'satılıyor' dedikodularının çıkması bile büyük handikaptır. Bırakın yapımcıyı; oyuncu, sunucu bile bu söylentilere inanıp başka kanalın yolunu tutar. Ama Gürses bu dezavantaja rağmen sezonun en başarılı yeni dizi ve içyapım programlarını yarattı. Tabii Gürses için asıl sınav şimdi başlıyor; başarısının rastlantı olmadığını kanıtlamak!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA