Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İspiyoncu zihniyet

Pendik'teki Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'ndan öğretmen Ahmet Sarıtaş; gelişmiş ülkelerle Türkiye'yi kıyasladığı konuşmalarında 'milli manevi değerlerin aşağılandığı algısının oluşmasına sebebiyet verdiği' gerekçesiyle uyarı cezası almış.
Gelişmiş ülke; ekonomik krizle iflas eden Yunanistan oluyor bu arada!
Sarıtaş "Yunanistan'daki mali krize rağmen öğretmen maaşları Türkiye ile kıyaslandığında daha iyi durumda. Yunanistan'da sivil toplum kuruluşları çok güçlü, haklarını arıyorlar. Türkler bu konuda Yunanlar'ın eline su dökemez" demiş!
Oh oh hocam ne yaptın; seni isyana teşvikten yargılarlar!
Bu vakadaki asıl tartışmamız gereken konu ise okullardaki 'ispiyon mekanizması'! Öğretmenler sadece okul müdürleri ve Milli Eğitim'in merceği altında değiller.
Öğrenciler de eve gittiklerinde "Öğretmenimiz Yunanlar'ın haklarını sonuna kadar aradıklarını söyledi" diyor. Baba da "Vay komünist hoca" deyip okulu arıyor!
Belki de bizzat meslektaşları ispiyonladı Sarıtaş'ı!
İspiyoncu, sansürcü bir zihniyet yükselişte!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA