Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

SİYAD ve Uluç!

"SİYAD Ödülleri'ne çok az itiraz geliyor, en güzeli de bu" yorumuma, Hıncal Abi (Uluç) "İtiraz yok çünkü kimsenin umrunda değil" diye karşı çıktı.
Öncelikle SİYAD Ödülleri töreninin D-Smart'ta yayınlandığını hatırlatayım.
Sadece Hıncal Abi değil, başka gazeteci arkadaşlarım da "Tören neden TV'de yoktu?" diye sordu. Ya duyurusu iyi yapılmadı ya da SİYAD Törenleri merak uyandırmıyor. Hıncal Abi'nin 'SİYAD'ın ödül verdiği filmleri zaten kimse izlemiyor' yaklaşımına ise itirazım var. SİYAD'çıların seçimlerinde hata yok.

SALON SORUNU VAR
Asıl suçlu; sinema salonlarındaki tekel ve sanat filmlerinin salon bulamama sorununu çözemeyen Kültür Bakanlığı.
SİYAD'tan 'En İyi Yabancı Film' ödülünü alan Michael Haneke'nin 'Aşk'ı Oscar'a yakın ama bizde üç salonda gösteriliyor. 'Tepenin Ardı'; Türkiye'de 11, Fransa'da 30'a yakın salonda gösteriliyor!
SİYAD'çıların da özeleştiri yapması gerekiyor. 'En İyi Kısa Film' ödülünü kazanan Rezan Yeşilbaş'ı bile törene getirtemedik!
Belki de kimselerin tanımadığı; avukatlardan oluşan amatör bir müzik grubunun sahneye çıkmaması için töreni profesyonel bir tanıtım ekibi düzenlemeli.
Lakin SİYAD'ın tören için yeterli bütçesi yok, benim gibi ev ödevlerini yapmayan üyeleri de çok!
Bizde kazananı alkışlama geleneği de yok. Filmi beş ödül alan Zeki Demirkubuz gelmedi! Özetle Hıncal Abi, sorun derin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA