Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ev işi yapan koca az sevişiyor!

İspanya'da Juan March Institute'un yaptığı son araştırmaya göre; evde eşlerine yardım eden erkekler, yardım etmeyenlere göre daha az sevişiyormuş.
Ev işlerini sadece kadının yaptığı çiftler, erkeğin eşine yardım ettiği çiftlere göre; yılda 20 kez fazla sevişiyormuş.
Araştırmada; hem işte çalışıp hem de evde eşine yardım eden erkeklerde büyük performans düşüklüğü gözlenmiş. Hem işte, hem de evde çalışan kadınların performansı ise değişmiyormuş.

ERKEK ÖKÜZ KALMALI
Mutlu bir evlilik için yatak odasındaki mutluluk da önemli olduğuna göre, ciddiye alınması gereken bir araştırma bu.
Juan March Institute'deki bilim insanlarının işine karışmış gibi olmayayım ama performans düşüklüğünde psikolojik etkenler de önemli.
Aslında her şeyin sorumlusu; 'light erkek' kavramını ve 'çocuk da yaparım, kariyer de' söylemini haddinden fazla yücelten modern toplum değerleri... Henüz "kadın ve erkek eşit değildir" diyecek kadar delirmedim ama bu eşitlik kavramı o kadar çok abartıldı ki; erkekler pasifize edilmeye başladı.
Özellikle büyük şehirlerde yaşayan erkek, artık eski erkek değil.
Tabii ki, erkek gerektiğinde eşine, sevgilisine yardımcı olacak, çocuk bakacak, yemek hazırlayacak ama erkeğin bu işleri yapması zorunlulukmuş gibi bir algı oluştu.
Kadınlar ise ya ekonomik şartlardan ya da kariyer hırsından; anaç rollerinden uzaklaşıyor. Çocuklara artık bakıcılar ve kreşler bakıyor. Modern baba, giderek daha fazla annenin rolünü üstleniyor.
Bizde bu gelişmeler yeni yaşanıyor ama Avrupa'da bu uzun süredir tartışılan bir konu.
Yeni bilimsel araştırmalar; kadın dominant oldukça, erkeğin testosteron hormonunun düştüğünü gösteriyor.
Feministler kızabilir ama erkeğin genleri, mücadeleye göre kodlanmıştır. Yani kadınlar, erkeği mağara devrinden kalma öküz haliyle sevmeli ya da erkek modernleşirken özüne ihanet etmeyip biraz öküz kalmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA