Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Digitürk'ten 4K devrimi

Öncelikle 4K teknolojisi ne onu anlatalım: 4K görüntü; 8 milyon piksellik çözünürlükle HD görüntüden dört kat daha fazla çözünürlük sağlıyor. 4K görüntü ekran oranı; HD ile aynı 16/9 formatında.
Çok daha büyük ekranlarda görüntü kalitesinden ödün vermeden yayınları izleme olanağı sağlayan 4K ile özellikle spor karşılaşmaları ve özel efektler içeren içeriklerde daha akıcı bir görüntü elde ediliyor.

TEST YAYINI BAŞLADI
Digitürk, Türkiye'de ilk 4K yayını geçtiğimiz hafta yaptı; tabii bu bir test yayınıydı.
Sinema dünyasında 4K ve 8K kamera sistemleriyle uzun süredir film çekiliyor. Ancak sinema salonlarında bile 4K görüntü kalitesinde film izlemek için belirli bir teknik seviyeye ulaşmış olmak gerekiyormuş.
4K yayın için Türkiye'de gerekli standartların ve altyapının oluşması için biraz zamana, biriki yıla ihtiyaç varmış.
Yani Digitürk'ün şu anda bu yayını ticari anlamda yapabilmesi için, TV sektörünün de kendisiyle aynı kapasiteye ulaşması gerekiyor. Ulaşacak elbette; Türk insanı zaten en son teknoloji ürünlere, yayınlara meraklı.
Digitürk'e dair toplumdaki genel algı hep şöyle olmuştur:
Maç yayınları yapan, özel sinema kanalları olan paralı dijital platform.
Oysa Digitürk dijital yayıncılıkta da Türkiye'de ilklerin adresi.
Digitürk, 4K test yayınlarına başlayarak bunu bir kez daha hatırlattı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA