Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Keşke daha çok emek sineması yıkılsa!

Normalde gelişmiş bir ülkede, Emek Sineması hakkındeki tartışma, sadece olayın yaşandığı bölgenin yerel gazetelerinde haber olurdu.
Bölgenin belediyesi de, bir kamuoyu araştırması yapar ve memnuniyetsizlik fazlaysa hemen projeyi iptal ederdi.
Bizde ise bu yıkım, önce memleket sonra da dünya meselesine dönüştü. Atilla Dorsay ana muhalefet liderinden daha çok gündemde! BBC gibi dünyanın önemli medya organlarından biri Dorsay'ın istifasını haber yaptı!
Emek Sineması yıkılmasın diye 5-6 yazı yazmışımdır ama şu an Emek Sineması ile ilgili bir tartışma duyduğum yerde kaçıyorum.
İktidar da eminim "Keşke daha çok Emek Sineması yıkılsa" diye düşünüyordur. Çünkü gündem bu light sorunla doluyor, gerçek sorunlar tartışılmıyor.
Aydınlar, sanatçılar, gazeteciler 'muhalefet yapma ihtiyacını' da böylece gidermiş oluyor ve biber gazını yiyip gururlu bir şekilde evlerinin yolunu tutuyorlar.
Farkında mısınız 'Çözüm Süreci' ve 'Yeni Anayasa' hariç muhalefet uzunca bir süredir; Emek Sineması, Türk Hava Yolları'nın yeni hostes kıyafetleri ve bazı semtlerde alkol satışının yasaklanması gibi 'light sorunlar' üzerinden yapılıyor.

'SURVIVOR' GENÇLİĞİ
Elbette yaşam tercihlerine müdahale önemli bir sorun ama Türkiye'nin ana sorunu bir sinemanın yıkılması ve hostes kıyafetleriyse, diğer sorunları halletmişiz demektir.
İşsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik, hâlâ adil bir vergi sistemimizin olmaması, zenginden ekstra vergi alınamaması, tecavüzcüleri bile ödüllendiren adalet sistemindeki çöküş, tarım ve hayvancılıktaki tükeniş, dünyanın en pahalı internet ve benzinini kullanmamız vs. Ne kadar sıkıcı sorunlar değil mi?
Tabii bu sorunlar, hostes kıyafeti ve Emek Sineması'nın yıkılması gibi kanayan yaralar değil!
Belki de asıl sorun 'Eğitim şart' lafının sadece bir Cem Yılmaz esprisi olarak kalması!
Geçtiğimiz yıl, 189 bin öğrenci YGS'de sıfır çekti.
Ee her yıl 189 bin öğrenci sıfır çekerse "Ne olacak alt tarafı bir sinema, yıkılsın" diyen büyük bir halk kitlesine, tek derdi yere düşen cep telefonunun kırılması olan bir 'Survivor' gençliğine sahip olursunuz ve ülkeyi de mis gibi yönetirsiniz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA