Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ferguson mu, yönetim mi daha başarılı?

Emekliliğe ayrılan Alex Ferguson'un kariyeriyle ilgili yapılan yorumlarda abartıya kaçıldığını düşünüyorum.
Tabii bunda İngiliz basınının da etkisi var. İngilizler starlarını o kadar güzel pazarlıyor ki; Türk basını gibi bütün dünya basını da bundan etkileniyor. (Bkz: ortalama sağ kanat oyuncusu David Beckham) Ferguson gibi; eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası, yeni adıyla Şampiyonlar Ligi'ni iki kez kazanan tam 17 teknik direktör var.
Bob Paisley; Liverpool'la bu kupayı üç kez kazandı.
Bu kupayı iki kere kazanan Jose Mourinho ve Josep Guardiola büyük olasılıkla Ferguson'u geçecek.

27 YILDA BİR KULÜP!
Bence Ferguson'u farklı yapan; 27 yıl sadece bir kulüp çalıştırması ve bununla birlikte 13 Premier Lig şampiyonluğunu kazanması; yani istikrar. Şampiyonlar Ligi'ni iki kez kazanan bu 17 teknik direktör; Barcelona, Milan, Real Madrid gibi dev kulüplerle 27 yıl çalışma fırsatı bulsalardı, Ferguson gibi toplamda 38 kupayı mutlaka kazanırlardı. Ferguson'a bu kadar çok kupa kazandıran istikrarda; Manchester United'ın yöneticilerinin de payının olduğunu unutmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA