Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

çapulcu Zehra

Hülya Avşar'ın kızı Zehra Çilingiroğlu'nun Gezi eylemlerine katıldığı, Taksim'deki gösterilerde gaz maskesini takıp bayrak salladığına dair haberler çıktı.
"Arka planda hiç de eylem görüntüsü yok. Sokakta maske takıp bayrak sallayan herkes eylemci mi?" diyenler de oldu. Öyle olsa bile Zehra için önemli bir adım bu. Eski sevgilisinin kız arkadaşının üzerine çay dökme görüntüsünden daha iyidir en azından! Zehra bir birey olduğunu, annesinden farklı düşündüğünü ortaya koymuş olabilir.

EZİK KALMAMAK İÇİN Mİ?

Sosyal medyada çıkan yorumlarda ise Zehra hemen 'Çapulcu Kezban' ilan edildi. Annesinin ve babasının medyaya yansıyan imajlarından yola çıkarak Zehra ile dalga geçenler oldu. Yahu kız belki annesine de kızıyor, yaşam tarzlarına baskı yapıldığını düşünüyor. Ve daha 15 yaşında!
Kim bilir belki ileride Şili'deki öğrenci hareketlerinin lideri Camila Vallejo gibi devrimci olacak Zehra! Evet, abarttım Vallejo gibi olmak için sadece güzel gözler yetmez.
Yaşadığı magazinsel ortamdan Zehra'nın aktivist, eylemci vs çıkması da zor. Lakin her şeye rağmen Zehra çapulcu olmuş ya da çapulcu olmaya özenmiş.
Öğrenci ağzıyla yazarsak; Zehra gençlik ortamlarında 'ezik' kalmamak için bu fotoğrafı çektirmiş de olabilir. İşte devletin çapulcu Zehra'dan çıkaracağı mesaj da bu: Gençler arasında 'çabulcu' olmak artık moda. O kadar moda ki, 'çapulcu' felsefesini özümsemeden 'çapulcu' imajına bürünenler var.
Çapulcu akımının mizahi duygusu, anarşist ruh hali gençlerin hoşuna gidiyor, onlara çekici geliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA