Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dekolte bahane saldırmak şahane

Geçtiğimiz yıl ATV'de yayınlanan 'Uçurum' dizisinde kadın pazarlayan bir 'mama' karakterine, güya CHP milletvekili Nur Serter'in ismini verdiler diye ortalığı yıkmışlardı.
AK Partili milletvekillerden bile ATV'ye kınama mesajları gelmişti. Bazı gazeteler de bunu fırsat bilip Sabah ve ATV'ye yönelik negatif haberler yapmışlardı.
Oysa her şey, küçük bir harf hatasından kaynaklanıyordu. Dizinin tanıtım haberinde 'Nur Sertaç' yerine 'Nur Serter' yazılmıştı. Dizide 'Nur Serter' ismi geçmiyordu bile. RTÜK üşenmedi, diziyi baştan sona izledi ve 'Nur Serter' isminin geçmediğini açıkladı. Dizinin yönetmeni Twitter'a "CHP'liyim, benden nasıl böyle bir şey beklersiniz" diye yazdı. Ama bazı fanatik kafalar bir türlü ikna edilemedi.
Ben de o günlerde yazdığım yazıda şu soruyu sormuştum: 'Diyelim ki bu hayattaki tek gayem, CHP milletvekili Nur Serter'i üzmek... Bunun için 2 milyon dolar harcadığım bir diziyi zora sokar mıyım? Hadi kafayı yedim ve böyle bir şey yaptım diyelim... Bunu, haber bile değil, sadece bir resim altında 'Uçurum' dizisinin kadınlarını fuhuşa sürükleyen karaktere Nur Serter ismini vererek mi yaparım? Eğer varsa böyle bir niyetim; dizide o karaktere 'Nur' değil, 'Nur Serter' derim; değil mi?"

SUNUCU YETERSİZDİ
Şimdi aynı soruyu yine soruyorum: ATV, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik dekoltesini eleştirdi diye mi 'Veliaht' yarışmasının sunucusu Gözde Kansu ile yollarını ayırdı?
ATV, çok eleştirileceğini bile bile neden Kansu'yu yollasın ki?
Hadi sosyal medyadaki bazı fanatik kafalar gaza gelip Çelik yüzünden Kansu'nun kovulduğunu düşünsünler; köşelerinden ATV'yi eleştiren yazarlar, Twitter'da ATV'yi kınayan sanatçılar, gazetelerin birinci sayfalarına ATV'ye yönelik negatif haberler koyan yazı işleri müdürleri hiç mi reyting listesine bakmazlar?
'Veliaht' ilk bölümünde, Total'de 14'üncü, AB'de ise yedinci oldu yahu!
Bu yarışma için büyük paralar harcandı, müthiş bir sahne kuruldu. Musa Eroğlu, Rafet El Roman, Coşkun Sabah, Cengiz Kurtoğlu, Nükhet Duru, Çelik, Yaşar, Deniz Seki, Emre Altuğ, Ümit Besen, Hande Yener, Kubat, Kutsi, Niran Ünsal gibi çok önemli kadroya dahil oldu. Ancak 'Veliaht' reytinglerde kötü gitti? Neden?
Demek ki yarışmada bir hata, beğenilmeyen bir durum var!

OYNANAN OYUN AYNI
'Veliaht' yayınlandığı gün Twitter'da yazılanları açıp bakın. Yarışmanın sunucusu Gözde Kansu çok eleştirildi, hatta tiye alındı.
Kansu'nun sunuculuk performansı iyi değildi. Kansu genç bir arkadaşımız; deneyimsizliğinin kurbanı oldu belki.
Ama TV dünyasında acımasız, müthiş bir reyting savaşı var. Dev sanatçı kadrosuna rağmen eğer bir yarışmanın temposu sunucusu yüzünden düşüyorsa, kötü reyting alıyorsa; kimse kusura bakmasın ama o sunucunun görevine son verilir.
Kansu'nun gidişinin 'dekolte krizi'yle bir alakası yok ama bazıları bunu anlamamakta direniyor!
Nur Serter krizinde de olduğu gibi şimdi 'dekolte krizi'yle ATV'yi vurmak istiyorlar.
Ağızlarında hep 'Yandaş medya' edebiyatı!
Onlar için Kansu önemli değil! Amaç sürekli 'İşte yandaş medya' diye diye rakiplerinin tirajını, reytingini düşürmek!
Bu art niyetli strateji artık sıkmaya başladı!
Neyse ki halk oynanan bu oyunu görüyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA