Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Benim Dünyam'a haksızlık yapıldı

Beren Saat ve Uğur Yücel'in başrollerini paylaştığı 'Benim Dünyam'ın ilk üç günde elde ettiği 186 bin 330 izleyici sayısını beğenmeyenler olmuş. Daha da kötüsü gazetelerde 'Benim Dünyam', gişede şaşırttı', 'Gişede sınıfta kaldı' gibi başlıklar da atıldı.
İstatistik diye bir bilim var; bu ciddi bir konu. Kafana göre az-çok diyemezsin. Daha önceki gişe rakamlarına bakman ve rakiplerine göre karşılaştırma yapman lazım. Filmin türüne ve gösterime hangi ayda girdiğine de bakman lazım. Boxoffice istatistiği yapmak da ayrı bir uzmanlık ister.

EKİM AYININ EN İYİSİ
Türkiye'de gişe hasılatlarını en sağlıklı takip eden site; BoxofficeTürkiye. Bu siteyi büyük emek harcayarak yapan Tolga Akıncı ile konuştum. Bana aynen şunu söyledi:
"Benim Dünyam'; son dört yılda Ekim ayında vizyona giren yapımlar (yabancılar da dahil) arasında, en iyi açılış yapan film oldu. Bu film ayrıca; Uğur Yücel'in yönetmen olarak 'Ejder Kapanı'ndan sonra en iyi açılış yapan filmi. 'Ejder Kapanı' ilk üç günde 200 bin izleyiciye ulaştı, yani 'Benim Dünyam' ile aradaki fark sadece 14 bin. 'Benim Dünyam'; aynı zamanda Beren Saat'in de en iyi açılış yapan filmi. Geçtiğimiz hafta sonu sinemaya gidenlerin yüzde 43'ü, yani iki kişiden biri 'Benim Dünyam'ı izledi."
Ekim ayında sinemalarda izleyici yoğunluğu azdır. Aralık, Ocak, Şubat'taki gibi "Hava soğuk, hadi filme gidelim" diyen ekstra bir izleyici kitlesi bulamazsınız. 'Benim Dünyam' ağır bir drama; macera, aksiyon ve komedilerde olduğu gibi hazır bir izleyici kitlesi yok.
Demek ki Uğur Yücel çok iyi bir film çekmiş. Filmi önceden izleyenlerin görüşleri de 'fısıltı gazetesi'yle kulaktan kulağa yayılmış. Belki de 'Gişede kötü gitti' haberleri olmasaydı, bu fısıltı çığ gibi büyüyecekti. Şimdi filme dair olumsuz bir hava yaratıldı. Yazık Uğur Yücel'in emeğine...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA