Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gandolfını, Sezer'i izleseydi ölmezdi!

'The Sopranos'un Türkiye uyarlaması 'Altındağlı'da 'Tony Soprano'yu Şafak Sezer'in oynayacağını duyduğumda "Bu dizi batar" dedim.
Hiç izlemeden böyle acımasızca bir tahminde bulunmak elbette yanlış, zaten yazmadım bunu. Ama TV piyasasında kime sorsanız "Sezer'den 'Tony Soprano' olmaz" derdi. Nitekim 'Altındağlı', ilk bölümünde reytinglerde Tüm Kişiler'de 16'ncı, AB'de 20'nci oldu.

DRAMAT İK 'KOLPAÇİNO'
Sezer, iyi bir komedi oyuncusu olabilir ama 'Tony Soprano' komik bir karakter değil ve dramatik yönü ağır. Elbette diziyi çekenler de bunu biliyordu ve asıl hatayı burada yaptılar. Sezer, dizide mafya babasını oynamaya çalıştıkça daha da batmış. Bir kere mafya babası değil, ağır abi olmuş; ikisi arasında çok fark var. Ayrıca 'Tony Soprano' ağır abi de değildi; 'Altındağlı' gibi pavyon işletmez, 10 adamla dolaşmazdı.
Evdeki 'Soprano' ile dışarıdaki 'Soprano' da farklıydı; 'Altındağlı' ise her yerde aynı.
Aslında 'The Sopranos'tan yerli bir versiyon çıkmazdı. 'The Sopranos'; Amerika'daki İtalyan mafyasını anlatıyordu. O dizinin Türk versiyonunu çekerseniz her şey sırıtır; sırıttı da zaten.
Uğur Yücel ve Star TV, bu gerçeği ön gördüğü için projeden vazgeçmişti. Ancak bu kez yapımcı ısrar etmiş ve ortaya 'The Sopranos'taki temaları kullanmaya çalışan 'Kolpaçino'nun dizi versiyonu çıkmış. 'Kolpaçino' kadrosundan birçok isim de dizide oynatılmış. Dizide algı yönetimi de yapılmamış. 'The Sopranos'tan habersiz ortalama Türk izleyicisi, Şafak Sezer ve 'Kolpaçino' ekibini gördüğü bir diziden ne bekler? Tabii ki komedi. 'Altındağlı'; 'The Sopranos'un yerli versiyonu olmaya çalışırken, hiç güldürmeyen bir 'Kolpaçino' olmuş.
Bari 'Kolpaçino'nun güldüren dizi versiyonunu çekselermiş, en azından reytingler bu kadar kötü çıkmazdı! Şimdi 'Altındağlı' için tek kurtuluş şansı; güldüren bir 'Kolpaçino' olmak.
Bir de 'Altındağlı'da o kadar çok mantık hatası var ki... Keşke bu dizi, James Gandolfini ölmeden önce çekilseydi. Rahmetli izler, bol bol güler, stres atardı. Bu dizi, Gandolfini'ye ilaç gibi gelirdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA