Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir kedinin ölümü

Eskişehir'de adı Can Aksoy olduğu iddia edilen vicdansızın bir kediyi işkence ederek öldürdüğü video sosyal medyayı yıktı. İzlemez olsaydım o videoyu ama baktım bir kere.
Tarihte insanoğlu ile en uzun süreli dostluğu kuran, mırıltısı tüm stres ilaçlarına bedel, dünyanın en tatlı hayvanlarından biri olan kediye bu vahşet nasıl ve neden yapılır? Söyleyecek söz bulamıyorum, yazık!

HAYVAN SEVGİSİ...
Aksoy kendi hayatını mahvetti aslında.
Hayvanseverler ölümle tehdit ediyorlar onu! Ne kadar kızgın olsalar da elbette ölüm tehdidi, savunulacak bir şey değil. Aksoy mutlaka bir ceza almalı ama bu göstermelik bir para cezası olmamalı.
"Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlarına nasıl davrandığıyla anlaşılabilir."
-Mahatma Gandhi
Ben size Allah'tan korkunuz, hayvanları incitmeyiniz, rahatlarını bozmayınız demiyor muyum? -Hz. Muhammed Ne güzel sözler bunlar… Bizde hayvan sevgisi de eksik. Yasalarımız yetersiz. Türkiye'de hayvan haklarıyla ilgili daha sert yasalar çıkartılmalı.
İnanın bana şiddet olayları, tecavüzler, ırkçılık, hoşgörüsüzlük vs. tüm bu sorunlarda ucundan kıyısından hayvan sevgisi eksikliğinin de payı var… Anatole France'ın dediği gibi; "İnsan ruhunun bir parçası hayvan sevgisini tadana kadar uyanmaz"
Toplum olarak uyandıralım ruhumuzdaki o parçayı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA