Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Oscar'sız efsaneler

Leonardo DiCaprio'nun beşinci kez aday gösterilip bu yıl da Oscar'ı kazanamaması epeyce tartışıldı, hatta espri konusu oldu.
Sadece DiCaprio mu? Oscar'ı kazanamayan birçok büyük yetenek var. Mesela Johnny Depp; yaşayan en yetenekli 10 oyuncu listesine girer. Üç kez Oscar'a aday gösterildi ama kazanamadı.
Tom Cruise'un üç, Julianne Moore'un dört, John Travolta'nın iki adaylığı var.
Glenn Close gibi müthiş bir oyuncu, altı adaylığa rağmen ödülü kazanamadı. Oscar'da asıl mesele; aday gösterildiğin yıl, güçlü rakiplerini geçebilmek. Harikalar yaratırsın ama senden daha iyi birisi çıkabilir. İşte bu Oscar'ı daha da önemli yapıyor.
Oscar'ı kazandın mı; film başına aldığın ücret iki katına çıkıyor, ömrünün sonuna kadar reklamlarda oynatılıyorsun, kariyerin dibe vursa bile, sırf kadroda Oscar'lı oyuncu olsun diye tercih ediliyorsun. Tabii bir de dünya döndükçe hatırlanıyorsun.

KUBRI CK'İ DE YEDİLER!
Bir de hak ettiği halde Oscar kazanamayan efsane yönetmenler var. Örneğin, Alfred Hitchcock, beş kez ödüle aday gösterildi ama kazanamadı.
Ingmar Bergman'ın dokuz, Robert Altman'ın yedi, David Lynch'in dört adaylığı var ama ödülü kazanamadılar. Federico Fellini'ye yapılan ise tam bir Çin işkencesi; 12 kez aday gösterildi ama kazanamadı. Ya Stanley Kubrick'e yapılana ne demeli?
13 kez Oscar'a aday gösterildi, dalga geçer gibi '2001: A Space Odyssey' ile görsel efekt dalında Oscar kazandı ama almaya gitmedi.
Kubrick'e bile 'En İyi Yönetmen' ödülü vermedikten sonra, Akademi üyesi olsan ne yazar...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA