Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Oscar'lı oyuncular vizyonda

Bu yıl oyuncular kategorisinde Oscar'ın galibi olan 'Dallas Buyers Club-Sınırsızlar Kulübü, nihayet bugün vizyona girdi. Film, bir petrol şirketinde elektrikçi olarak çalışan Teksas'lı Ron Woodroof'un gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. AIDS hastası olduğunu öğrenen ve altı ay ömür biçilen Woodroof'un alternatif tedavi yöntemleri deneyerek hayatta kalma mücadelesini izliyoruz film boyunca. 'Sınırsızlar Kulübü' aslında bir dönüşümün öyküsü. Eşcinsellerden nefret eden ve tam bir baş belası olan adam modunda yaşayan Woodroof'a, AIDS olunca en yakın arkadaşları da gay gözüyle bakıyorlar. Ve Woodroof, o zaman homofobinin ne kadar berbat bir şey olduğunu anlıyor. Bu uyanışta transseksüel Rayon'la kurduğu dostluğun da etkisi var.

'HAFTANIN EN İYİSİ '
Sınırsızlar Kulübü' sadece müthiş bir değişimin ve yaşam mücadelesinin öyküsünü anlatmıyor. ABD'deki sağlık politikalarındaki yanlışları, ilaç tekellerinin vicdansızlığını vs. ile birlikte bu filmde sağlam bir kapitalist sistem eleştirisi de var. Oscar'da gönlüm Leonardo DiCaprio'dan yanaydı ama Matthew McConaughey de Woodroof karakterini müthiş oynuyor. 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Oscar'ı hak ediyor. 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazanan Jared Leto da harikalar yaratıyor. Saç/Makyaj dalında da Oscar alan 'Sınırsızlar Kulübü', küçük bir bütçeyle nasıl Oscar kazanılır dersi veriyor adeta. Ünlü sinema sitesi imdb'den de 10 üzerinden 8 alan 'Sınırsızlar Kulübü'; sadece bu haftanın değil, sezonun da en iyilerinden biri. Mutlaka izleyin!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA