Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dizilerde sıkıntı var!

Geçenlerde ATV Genel Müdürü Adem Gürses'le buluştum. Gürses; fenomen olmuş diziler hariç, artık büyük prodüksiyonlu dizilerin yerini basit ve düşük bütçeli dizilerin aldığını ve trendin gelecek sezon da devam edeceğini söylüyor.
Gürses haklı; bu sezon 'Kurt Seyit ve Şura' gibi dev tanıtımlarla ekrana gelen büyük bütçeli bazı diziler beklentileri karşılayamadı. Gürses bu değişimde, reyting sisteminde ölçüm yapılan deneklerin eğitim seviyesinin düşürülmesinin etkili olduğuna inanıyor ve şu ayrıntıya dikkat çekiyor:
"Bu değişim, en çok dizilerin yurt dışı satışını etkileyecek. Kalite düştükçe, dizi satışları azalacak. Deneklerdeki değişiklik, tarihi dönem dizilerinin de izlenme oranlarını düşürdü."

ÖYKÜ TIKANIKLIĞI
Gürses, dizi piyasasında üretim sorunu yaşandığını da söylüyor:
"Dizilere talep çok ama yeterli senaryo yazarı yok. Yaratıcı fikirler ortaya çıkmıyor, senaryolarda bir tıkanma söz konusu. Dizi sektöründe bir üretim sıkıntısı var. Biz her şeye rağmen yeni sezon için çalışıyoruz, birkaç sürpriz projemiz var. Devam edecek dizilerimiz var. 'Karadayı'yı halk çok sevdi, gelecek sezon da devam edecek. 'Kaçak', bizim için başarılı bir iş, o da devam edecek. 'Kara Para Aşk' ve 'Bugünün Saraylısı'nın gelecek sezon daha çok izleyiciye ulaşacağını tahmin ediyoruz."
Gürses, ATV ile 'Kurtlar Vadisi' ekibi arasında sorun olduğu iddialarından da şikayetçi: "Kurtlar Vadisi' ekibiyle aramızda güzel bir uyum var, onlar da çıkan haberlere güldüler. 'Kurtlar Vadisi' bir ekran fenomeni. ATV izleyicisiyle de güzel bir bağ kurdular. Her kanalın ATV gibi sadık bir dizi izleyicisi yok. Gelecek sezon da 'Kurtlar Vadisi' ile devam etmek istiyoruz."

TV8 NE YAPAR?
Gürses, reyting yarışına girecek olan TV8'in, eğlence ağırlıklı bir kanal olması dolayısıyla, en çok Star TV ve Show TV'den izleyici kapacağını, bu durumdan dizi ağırlıklı yayın yapan Kanal D ve ATV'nin pek fazla etkilenmeyeceğini düşünüyor.
Gürses son olarak RTÜK cezalarını da yorumladı: "ATV'ye çok haksız cezalar kesildi. A Haber'e kesilen uçuk cezalar da ortada. RTÜK'te rapor tutan uzmanlar, hep aynı isimler olmamalı, arada rotasyona ihtiyaç var."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA