Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarkan 22 yıllık birlikteliği bitirdi

Tarkan 'Adımı Kalbine Yaz'dan beri albüm çıkarmayalı dört yıl oldu. Bu yaz da albüm yok. En iyi ihtimalle albüm 2015 yazında çıkacak. Elbette kaliteli albüm için zamana ihtiyaç duyuluyor. Fakat Tarkan, albümleri arasındaki süreyi hiç bu kadar uzatmamıştı.
Belki de bu yüzden Ozan Çolakoğlu ile yollarını ayırdı. Dile kolay; Tarkan ile Çolakoğlu, 1992'den beri birlikte çalışıyordu. Bu ayrılıkta Çolakoğlu'nun yoğun çalışma temposunun başrol oynadığı söyleniyor. Çolakoğlu kendisine albüm çıkarıyor, farklı şarkıcılara albüm ve single'lar hazırlıyor, DJ'lik yapıyor... Yani Çolakoğlu artık kendi yolunda gidiyor.

NASIL VAKTİ OLMAZ!
Tarkan gibi bir star'a albüm yapmak için, nereden baksan haftada en az dört gün çalışmak gerekiyor. Hatta "Çolakoğlu piyasada fazla açıldı, Tarkan'a ayıracak vakti yok" diyenler bile var. Çolakoğlu, Türkiye'nin en büyük star'ına nasıl vakit ayıramaz? Buna ihtimal vermiyorum ama aranjörlerin albüm yapması trendinin, zaten krizle boğuşan müzik piyasasında, üretimi daha da azalttığını düşünüyorum.
Bu gidişle aranjörlerin altında çalışan şarkıcılar çıkarsa hiç şaşırmam.
Tarkan, kendi kariyerine yönelik yoğun bir tempoda çalışan Çolakoğlu ile içene sinecek bir albüm yapamayacağını düşündü belki de. Ya da 22 yıllık birliktelik metal yorgunluğuna maruz kalmıştı ve bitmesi hem Tarkan, hem de Çolakoğlu için hayırlı oldu. Meseleye Çolakoğlu açısından da bakmak mümkün. Bu da ayrı bir yazı konusu olsun.
Tarkan yeni albümünde İskender Paydaş'la çalışma kararı aldı. Elbette bu kararda Tarkan'ın kan değişimine ihtiyaç duyması da etkili olmuş olabilir.
Özetle Tarkan; mevcut şartlar içinde Paydaş'la daha verimli ve yaratıcı bir işbirliği yapacağına inanıyor. Bu, Paydaş için büyük bir sınav. Önünde bir yıl var, sonucu hep birlikte göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA