Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ali şen'in imama 'masalı kes' demesi

Eski Fenerbahçe Kulübü başkanlarından Ali Şen'in trafik kazasında hayatını kaybeden torunu Alp Ali Şen (17) için Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazında çok ilginç bir olay yaşandı.
İmam, cenaze namazı duasında Alp ile birlikte ruhu şad olsun diye "Fatih Sultan Mehmet'in, Anadolu'yu bize yurt yapan vatan yapan Malazgirt fatihlerinin, merhum Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının ruhu için" derken, tam Fatiha duası okutacakken Ali Şen araya girdi. Duayı uzattığını düşündüğü imama "Kes masalı, o kadar yeter…" dedi. İmam da duayı "El Fatiha" diyerek bitirdi.

MEFTA KALKACAK!
Şimdi bunu Ali Şen değil de normal bir vatandaş yapsa elbette tepki görürdü. Peki, Şen'in yaptığı doğru mu? Elbette Şen büyük bir acı yaşıyor, Allah kimseye evlat, torun acısı yaşatmasın. O psikoloji içerisinde insanların duygusal tepkilerini yargılayamayız. Ama Şen imamın sözü kesmeyebilir, sabredebilirdi.
Öte yandan Şen'in bu çıkışını cenaze ritüelimizi gözden geçirme fırsatı olarak da görebiliriz. Bazı imamlar; tanınmış insanların cenazesinde duayı çok uzatıyor, sıradan bir vatandaşınkinde ise duayı çabuk bitiriyorlar.
Bu durumu; imamın cemaati ve kameraları çok görüp, duayı uzatıp daha çok insana ulaşma ya da ruhu şad olsun diye daha çok insana dua etme isteği olarak da algılayabiliriz.
Sosyal medyada, Eşkisözlük'te konuyla ilgili çok farklı yorumlara rastladım: "En heyecanlı yerinde kesmiştir. İmam; Büyük Selçuklu, Anadolu Selçukluları, Malazgirt, Bizans, İstanbul'un fethini anlattı, tam Kanuni'nin Şehzade Mustafa'yı öldürttüğü bölüme geldiğinde Ali Şen adamı susturdu."
"Türk'e Türk propagandasının cami versiyonuna verilmiş haklı bir tepkidir."
"17 yaşında bir çocuk ölmüş, Malazgirt Savaşı'ndan bahsetmeye gerek var mı?"
"Keşke biz de cenazelerde Osmanlı'dan, Fatih'ten girip Atatürk'ten çıkacağımıza, medeni Avrupalılar gibi ölenin yakınları çıkıp sırayla ölen hakkında bir-iki güzel şey söyleyip geçse."
"İnsanlar sadece kendi tanıdıkları ölüyor gibi davranamaz. Eğer bu dine inanıyorsan; ayırt etmeden, o namazlarda merhum vasıtasıyla, geçmişten geleceğe, milletimize katkı sağlamış herkese dua edersin." Mutlaka siz de bir cenazede imam duayı uzatınca, "Yeter hoca, mefta kalkacak şimdi'' diyene rastlamışsınızdır.
Diyanet İşleri, cenaze namazlarının ritüelini gözden geçirmeli belki de.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA