Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye'de içici olmak

'Deniz Seki suçlu mu, suçsuz mu?' polemiğinde bence asıl tartışılması gereken; uyuşturucuyla mücadelede uygulanan cezalar.
Türkiye'de içici olmak büyük risk. Diyelim ki iki arkadaşınız evinize geliyor, birlikte esrar içiyorsunuz ya da uyuşturucu kullanıyorsunuz; hop, ev sahibi olduğunuz için uyuşturucu temin etmek ve uyuşturucu kullanımına yataklık etmekle suçlanıyorsunuz! Daha önce de yazdım; Batı ülkelerinde tam tersi bir rüzgar esiyor. Bazı ülkeler uyuşturucu tacirleriyle savaşmak için esrar kullanımını serbest bırakıyor.
ABD'de de marihuana satışı yavaş yavaş serbest bırakılıyor. Uruguay'da marihuana devlet eliyle üretiliyor. Hatta Vice dergisi muhabiri Krishna Andavolu, söyleşi yaptığı Uruguay Devlet Başkanı Jose Pepe Mujica'nın karşısında marihuana içmişti.
Birçok Hollywood yıldızı, esrar kullandığını talkshow'larda gülerek anlatırken, bizim oyuncuların içici bile olsalar, gözaltına alınmaları ilginç bir tablo çıkarıyor ortaya.
Evet, bizde narkotik işi daha sıkı tutuyor çünkü Avrupa'ya giden uyuşturucu bizden geçiyor.
Öte yandan dünyada da yavaş yavaş şu algı oluşmaya başladı: Uyuşturucu üretimi ve ticareti, terör örgütlerinin ve çetelerin en büyük gelir kaynaklarından biri.
En azından esrar satışı ve üretimi serbest bırakılsın da devlet bu işten vergi alsın. Kendini bile bile zehirlemek isteyen varsa da bunu devlet kontrolünde yapsın.
Seki'nin polemiğinin özelinde, bence bu konular da tartışılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA