Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz'ın anlamadığı...

Cem Yılmaz "Yeni trend 'röportaj yapmış gibi' yapmak. Kulaktan dolma süper editli cevaplar... Tam beni anlatmış.Yakışır" diye bir tweet yazmış. İsim belirtmemiş ama aynı gün bu köşede yayınlanan 'Sinema Söyleşileri 2013' adlı kitapta Cem Yılmaz'la yapılan söyleşiden derlediğim yazıyı eleştirdiği ortada. 'Kulaktan dolma, süper editli cevaplar' ne demek?

SAMİMİ SÖYLEŞİ
Söyleşi, geçtiğimiz Aralık ayında Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'nde yapıldı. Mithat Alam Film Merkezi, birçok sanatçıyla yapılan bu söyleşileri her yıl kitap olarak yayınlanıyor. Kitabı bana da yollamışlar; okudum ve Cem Yılmaz'ın bugüne kadar yaptığı en samimi söyleşiyle karşılaştım. Gazetelerde çıkmadığını öğrenince bu söyleşiden en çok ilgimi çeken bölümleri bu köşede yayınladım.
Sayfada kitabın kocaman görseli vardı, onu da mı görmedi Cem Yılmaz?
Cem Yılmaz'ın yazdığı gibi 'süper editli' bir yazı da yok ortada; o söyleşinin tamamını koysanız dört sayfa tutar. İlgimi çeken bölümleri aldım sadece; belki bir-iki yerde kısaltma vardır, o da anlam bozukluğuna yol açmaması için.
Cem Yılmaz, bu yazının nesine itiraz ediyor doğrusu anlamadım. Onu, Mazhar Abi (Alanson), Monica Bellucci gibi starlar hakkında yaptığı açıklamaların öne çıkması mı rahatsız etti acaba? Öğrencilerin de soru yönelttiği üniversite söyleşilerinde; sanatçılar daha samimi açıklamalar yaparlar, gazetelere verdikleri röportajlardaki gibi temkinli olmazlar ve ortaya arkadaş arkadaşa yapılmış gibi bir sohbet çıkar. Bu samimiyetin Günaydın'da ortaya çıkması mı Cem Yılmaz'ı rahatsız etti acaba? Yok, buna da ihtimal vermiyorum.
Vallahi Yılmaz'ı anlamakta zorlanıyorum; daha önce de bir başka haberimi yanlış anlamıştı. Belki de beni yanlış anlamaya programlandı.
Yılmaz bir de 'Yeni trend 'röportaj yapmış gibi' yapmak' diye yazmış. Elbette Yılmaz'la röportaj yapmak bir gazetecilik başarısıdır, daha önce ben de yapmıştım ama yapmamak da dünyanın sonu değildir. Ne yani Cem Yılmaz'la röportaj yapamıyoruz diye 'röportaj yapmış gibi' yapmaya mı çalışacağız? Türk gazetecileri de artık dünya starlarıyla röportajlar yapıyor. Çok şükür; bizim de Daniel Day-Lewis, Daniel Craig, Jean Reno, Shakira falanla söyleşi yapmışlığımız var. İnanın bunları yazarken bile rahatsızlık duyuyorum. Ama Cem Yılmaz'ı da çok seviyorum. Çünkü o Türkiye için bir hediye; umarım bir gün birbirimizi anlarız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA