Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kanuni dirilecek mi?

'Muhteşem Yüzyıl' tartışmasız son dönemin en parlak dizilerinden biriydi; seti, dekoru, oyunculukları vs.
Türk televizyonculuk tarihine geçen bir işe imza attı Timur Savcı. Şimdi tatil zamanı ama öncesinde 'Muhteşem Yüzyıl'ın sinema filmi çekilecek, tabii bir son dakika değişikliği olmazsa.
Halit Ergenç sakallarını kesmedi, bekliyor; keserse bilin ki film çekilmeyecek.
Peki, film çekilirse ne anlatılacak? Aldığım duyumlara göre Kanuni döneminde dizide anlatılmamış bir hikaye ele alınacak, yani bir nevi geriye dönüş olacak.

HEPSİ DİRİLECEK

Dizide kimin oynayıp oynamayacağı henüz netleşmedi ama Hürrem'i Meryem Uzerli'nin oynayacağı kesin. Ee Hürrem varsa Halit Ergenç de Kanuni Sultan Süleyman'ı oynamalı. Şehzadeler de tam kadro rol alırlar herhalde. Yani sizin anlayacağınız dizide vefat eden bütün karakterler dirilecek.
Savcı aslında bir risk alıyor; dizi finalini yapmış, Kanuni ve Hürrem gibi birçok karakter ölmüş, izleyici de büyük bir duygusal boşalım yaşamış.
Şimdi bu karakterleri sinema filminde diriltmek ters etki yaratabilir. 'Sinema filmi diziden bağımsız bir iş. Zaten dizi de tarihte yaşanmış bir dönemi anlatıyordu. Kanuni'nin öldüğünü bilerek diziyi izledi herkes. Tekrar filmi çekilse ne fark eder?' diyenleriniz olacaktır. Evet, teoride bir şey fark etmez ama izleyicilerin duygusal mantığını da düşünmek lazım. Kanuni 1566 yılında öldü ama izleyicinin gözünde asıl önceki gün öldü.
Film bu yıl ya da en kötü ihtimalle 2015'in ilk aylarında gösterime girecek.
Dizi daha yeni bitti. İzleyici; Kanuni'yi, şehzadeleri, Hürrem'i vs. dizide toprağa vererek 'Muhteşem Yüzyıl' defterini kapatmıştı. Ölen karakterlerin eskide yaşadıkları bir hikayeyi izlemek için sinema salonuna çok kişi gitmez.
Savcı; hazır set ekibi, dekor ve oyuncu kadrosuyla belki ticari anlamda az maliyetle kârlı bir film ortaya çıkarabilir ama bu film 'Muhteşem Yüzyıl' etkisi yaratmaz gibime geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA