Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bonzai için de Bir kova SU!

'Ice bucket challenge' kampanyasının en büyük faydası; ALS hastalığına karşı bilinçlenmemizi sağlaması bence. Vücuttaki kasların işlevini yitirdiği ama beynin aynen çalıştığı, çok sinsi bir hastalıkmış ALS ve kesin tedavisi yokmuş.
Kampanyanın en büyük artısı ise; ALS'ye karşı çözüm bulmak için bağış toplanması.
'Ice bucket challenge' kampanyasında; 'Başından aşağıya bir kova buzlu su dök' teklifi alan kişi, eğer 24 saat içinde başından aşağı buzlu suyu dökerse, üç kişiye daha öneri gönderiyor. Şayet dökmezse, ALS için 100 dolar bağış yapması gerekiyor.

HERKES KATILDI
Başından aşağıya buzlu su dökmeyen yok; ünlüsünden ünsüzüne herkes katıldı bu kampanyaya. Bazıları, 'Ee o zaman bağış da yapılmıyor' diyor. Yapılıyor, insanlar hem buzlu su döküyor, hem de bağış yapıyor. Kampanyada birkaç gün içinde 22 milyon dolar bağış toplanmış, tabii bu rakam her saniye artıyor.
ALS; elbette tüm insanlığı tehdit eden bir hastalık, keşke arada sırada kafayı çalıştırıp kendi sorunlarımız için de böyle zekice kampanyalar düzenlesek. Benim aklıma ilk olarak Bonzai illeti geliyor. Çok ucuz ve çok kolay ulaşılıyor ve toplumumuzda salgın bir hastalık gibi yayılıyor.
Bonzai ile savaşta, toplumun duyarlılığını kazanmak için sanatçıların yer alacağı bir kampanya düzenlesek fena olmaz. Hem Bonzai bağımlılarının tedavisi için para toplanır, hem de bu illete karşı halk bilinçlendirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA