Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz'a algı operasyonu

Önce 'Pek Yakında' için 'Fragmanı komik değil, filmi de komik değildir' diye bir algı yaratıldı.
Sonra 'Adalet'e Fener Yak' videosunda yer aldığı için Trabzonsporlular ve Galatasaraylılar'ın, Cem Yılmaz'ı boykot edeceklerine dair bir söylenti çıktı; medya da atladı üzerine.
Boykot haberleri her yerde çıktı. Ardından 'Pek Yakında'yı ilk gün 67 bin kişi izledi' diye bir haber çıktı.
Yapımcı böyle bir bilgi açıklamaz, o bilgiye nasıl ulaştılar enteresan!
Oysa ilk gün perşembeydi, 'Pek Yakında' tüm kopyalarıyla sinema salonlarına cuma girdi. Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde birinci gün hasılatı açıklanmaz, önce ilk hafta sonunun gişesi açıklanır.
Özetle uğraşsanız böyle bir algı operasyonu yapamazsınız!
Ve tüm bu negatif algılar bir araya gelince 'Pek Yakında' beklenen ilgiyi göremedi, ilk hafta sadece 1 milyon kişi izledi.
Evet, 'Pek Yakında', 'Recep İvedik' seyircisine hitap etmiyor; daha zekice esprileri ve göndermeleri var. Komik film, yani filmi izleyip 'Gülmedim' diyen yalan söyler. Cem Yılmaz; Yavuz Turgul ve Ertem Eğilmez'in çizgisinde gitmeye çalışıyor. Gelecek nesillere, kaliteli bir film bırakmanın derdinde. Yoksa Cem Yılmaz da ucuza bol osuruklu, küfürlü kaba komedi çekebilir ve daha çok para kazanır. 'Muhsin Bey'i ilk hafta 5-10 bin kişi izlemişti ama bu film defalarca izlendi, izleniyor. 'Pek Yakında' da bu klasiklerin izinde gidiyor, izlemeyen büyük sinemasal keyifler kaçırıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA