Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir doğum günü hikayesi

ABD'de St. Cloud kentinde yaşayan Bratti Ailesi, oğulları Glenn'in 6'ncı yaş günü için bir parti düzenleme kararı alır. Epilepsi ve kısmen otizm hastası olan Glenn'in tüm sınıf arkadaşları partiye davet edilir.
Ama Facebook'tan yollanan davetlere hiç yanıt gelmeyince, partiye kimsenin katılmayacağı anlaşılır. Glenn buna çok üzülür ve ağlar. Anne Ashlee Bratti de Facebook'a biraz öfkeli ve anlamlı mesajlar yazarak, çocuğunun yaşadığı hayal kırıklığından bahseder.
Mesajları okuyup etkilenenler, Glenn'i hiç tanımasalar da doğum gününü kutlayan mesajlar yağdırmaya başlar. Birçok yabancı aile çocuklarını alıp Glenn'in doğum gününe katılır. Gelenler arasında Glenn ile aynı hastalıkla boğuşan çocuklar da vardır. Durun, bitmedi; şehrin itfaiyesi, yangın söndürme aracını, polisi ise özel kuvvet aracını yollar. Şerif, arabasını oyuncaklarla doldurup Glenn'i ziyarete gelir. Glenn itfaiye ve polis araçlarına biner, mutluluktan havalara uçar. Doğum gününden fotoğraflar, medyada haber olur.

OKULAR KABUL ETMİYOR
Tüm kentin bir çocuğun doğum günü için bir araya gelmesi müthiş bir şey. Önceki gün bu haberi bir anne Twitter'da paylaşınca 'Glenn'in arkadaşları iyi ki gelmemiş' diye yorum yazmıştım. Bir anne de; 'Glenn şimdi ne yapacak? Onu istemeyen arkadaşlarının sınıfına dönecek' diye yazdı.
Evet, asıl düşündürücü olan da bu. Yine de olaya pozitif tarafından bakalım derim. Bence bu olaydan sonra Glenn'in arkadaşları ve aileleri hatalarını anlayacaktır. Bu dünyada bir çocuğun kalbini kırmaktan daha kötü bir şey olamaz. Hele bu çocuklar, Glenn gibi epilepsi ve otizm hastasıysa, hayal kırıklığı daha da büyük oluyor.
Bir de normal yaşıtlarıyla eğitim görecek derecede otistik olan çocukları kabul etmeyen okullar var. Bunların çoğu da özel okullar.
Ünlü rock şarkıcısı Ogün Sanlısoy'un otizm hastası çocuğunun yaşadıkları ortada.
Olay Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşındı. Açıkçası okul yöneticileri, kısmen otistik olan çocuklarla bile uğraşmak istemiyor ve kayıt yapmıyorlar.
Halbuki bu çocuklar, normal yaşıtlarıyla birlikte okuduklarında daha çabuk gelişiyor.
Onların eğitim hakkı ellerinden alınmamalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA