Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Artık hayvanlar da canlı!

Eskişehir'de üniversite öğrencisi Mustafa Can Aksoy'un (21) bir kediyi evde önce bıçaklayıp sonra da kafasını su dolu damacanayla ezerek öldürme görüntüleri dehşet vericiydi. Görüntüleri izleyen herkes lanet etmişti.

TARTIŞILIR
Hayvanseverler, bu vahşetin peşini bırakmadı ve kendisine ait olmayan hayvanı öldürdüğü gerekçesiyle 'Mala zarar verme' suçundan açılan davada Aksoy, üç yıl hapis cezası aldı. 'Bir kediyi öldürmeye üç yıl hapis az mı, çok mu?', 'Aksoy, hapis cezası yerine psikolojik destek görse daha iyi mi olurdu?',
'Bir insan bir kediyi öldürdüğü için üç yıl hapis yatarsa daha mı çok hayvanlara kinlenir yoksa aklı başına mı gelir?'
Tüm bu sorular, tartışmaya açık ama o vahşet cezasız kalmamalıydı.
Aksoy'un 'Mala zarar verme' suçundan ceza alması daha çok tartışılır.
Hayvanlar mal mıdır, yoksa birer canlı mı? Hakimin, vicdanına dayanarak cezayı verdiğini açıklaması ise sembolik bir anlam ifade ediyor.
Hayvanların çektiği acılara vicdani bir yanıt bu. Bu vicdani karar, bundan sonraki hayvan katliamları için de emsal teşkil edebilir.
Artık hayvanseverlerin içlerini rahatlatacak bir karar çıktı. Artık hayvanlar da birer canlı olarak, adalet sisteminin koruması altına girmiş bulunmaktadır. Bundan sonra kedi, köpek veya herhangi bir canlıyı öldürenler ile toplu kıyım yapan belediyeler yandı. Alt tarafı bir kedi, bir köpek değil, artık onlar da mahkeme kararıyla birer canlı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA