Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Bir Kamyon Aşk'

Çağan Irmak, gerçek kamyoncu öykülerinden yola çıkarak üç kısa film çekmiş. 'Hayat Okulu' adlı kısa filmde bir kamyon filosu sahibinin bir gazeteciyle yaptığı röportajı izliyorsunuz. Emek harcanmadan başarıya ulaşılamayacağını hatırlatması açısından güzel bir kısa filmdi. 'Bir Kamyon Aşk' isimli kısa filmde ise bir kasabada nakliyat işi yapan genç bir şoförün, mahallenin güzel ve başarılı öğrencisine aşık olmasını anlatıyor. Filmi izlerken kamyoncuların, aşkı da; uzun bir rampayı ağır ağır çıkarcasına çileli bir şekilde yaşadığını fark ediyorsunuz. 'Sır' adlı kısa filmde, evinden uzaklarda günlerce direksiyon başında çalışan bir babanın aile özlemini gidermek için bulduğu parlak fikri izliyorsunuz. 'Sır' en beğendim film oldu. Bu müthiş öykü genişletilse uzun metrajlı bir film olur.
Bu kısa filmler, Mercedes-
Benz'in 30 yıldır beraber yürüdüğü yol arkadaşlarına; Türk kamyonculara teşekkür ettiği bir reklam projesi aslında. Mercedes-Benz, marka değerini ve müşterileriyle gönül bağını artıran çok akıllıca bir projeye imza atmış.
Bu üç filmi asıl değerli yapan ise kamyonculara dair önyargıları kırması.
Sol şeritte gittiklerinde, köprü yolunu tıkadıklarında kamyonculara çok kızıyoruz. Elbette bazıları bilinçli trafik terörü estiriyorlar ama kamyoncuların çoğu ekmek parası derdinde.
Kamyonculuk gerçekten zor bir iş, kamyonculuk hayatı yalnız yaşamak demek. Özetle kamyoncuları da anlamak gerek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA