Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayvanseverlerin de vahşette suçu var!

Denizli'nin Çivril ilçesinde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 300'e yakın sokak köpeği bulundu. Ne yazık ki, bu köpeklerin 50'si havasızlık nedeniyle telef oldu. Bunun adı vahşet, başka bir şey değil! Aslında her ay buna benzer haberler okuyoruz. Peki, bu sorun nasıl çözülecek? Gelişmiş ülkelerde, bizdeki gibi köpekler sürüler halinde sokaklarda dolaşmıyor. Sahipsiz kedi-köpek nüfusu en fazla olan ülkelerden biriyiz. Barınaklarımız da tıka basa dolu, çoğu ölüm kampı gibi!

KEDİLER OBEZ OLDU
Tamam, hayvan haklarına sonuna kadar sahip çıkalım, onları eziyet edip öldürenler için daha sert yasalar çıksın ama bu sahipsiz kediköpek sorunu nasıl çözülecek? Bazen Heybeliada'ya gidip geliyorum; sadece bizim mahallede dörtbeş kişi düzenli olarak sokaklardaki kedi-köpekleri besliyor.
Kedi-köpek sayısı çocukların iki-üç katı herhalde. Sokaktaki dışkı kokusu Kurbağalıdere ile yarışır. Hayvan hakları konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan ABD'de, beş günde bir bin 792 köpek ve kedi öldürüldüğünü biliyor musunuz? Çünkü barınaklara bırakılan hayvanlar, 72 saat içinde bir sahip bulmak zorunda... Bizde böyle bir şey olsa hayvanseverler ortalığı yıkar! Evcil hayvanlarını sokağa bırakanlara mutlaka caydırıcı cezalar verilmeli ve kısırlaştırma yaygınlaştırılmalı. Hayvanlara karşı duyarlılık güzel ama kedi-köpek nüfusunun bilinçsizce artırılması da saçma. Bunun faturasını hayvan dostlarımız canice öldürülerek ödemek zorundalar mı? Köpek dostlarımızın o TIR'da havasızlıktan ölmesinde hayvanseverlerin de payı var!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA