Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Baskın'a dikkat!

Can Evrenol, Öteki Sinema isimli dergiye yazdığı yazılarla korku türüne dair engin bilgi ve birikeme sahip olduğunu gösteriyordu. Sadece bir sinefil olmadığını, 'Sandık' adlı kısa filmiyle de kanıtlamıştı. Torununun kolunu kesen bir kadının hikayesini anlattığı 'Büyükannem' adlı kısa filmiyle izleyenleri dehşete düşürmüştü. Evrenol'un 2013'te çektiği 'Baskın' adlı kısa film, artık uzun metrajlı korku filmi çekme zamanının geldiğinin sinyalini veriyordu ki, öyle oldu. Genç yetenek 'Baskın'ın uzun metrajlı filmini de çekti. 'Baskın'; beş polis arkadaşın, gece devriyesi esnasında aldıkları destek çağrısı üzerine kendilerini dehşet dolu olayların içinde bulmasını anlatıyor. Filmin galası, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleşecek.
Filmle ilgili olarak festivalin ana programcısı Colin Geddes şu açıklamayı yapmış: "Özellikle Türkiye'den gelen bir filmden bahsetmek istiyorum; 'Baskın'. Bizde ne zaman bir ülkeden ilk defa bir film gösterime seçilse, bu çok özel bir durumdur ama bu kez durum daha de farklı. Bu gerçekten cehenneme doğru adım adım kayan sert bir film.
Seyirci nasıl gerilir, nasıl yavaşça korkunç bir atmosfere doğru ustaca taşınır diye ders almak istiyorsanız, bu filmin son 10 dakikasına bekleriz."
Gerçekten heyecan verici sözler, filmin fragman görüntüleri de keza öyle… Hatırladığınız sağlam bir yerli korku filmi var mı? Son dönemde cinli, büyülü filmler çekildi, bazıları gişede iyi de iş yaptı ama çoğu eleştirmenlerden geçer not almadı.
Türk izleyicisinin aradığı, özlemini çektiği başarılı korku filmi 'Baskın' olabilir. Bu filmi merakla bekliyoruz…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA