YAZARA MAİL GÖNDER Kurbanı strese sokmayın!

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Yıldız, "Lezzetli et için kurbanlığı strese sokmayın" demiş ve şu örneği vermiş: "Hayvanların kaslarında bulunan glikoz, glikojen gibi maddeler, kesimden sonra etin olgunlaşması için gerekli olan maddelerdir.
Hayvan çok yorulur ya da strese sokulursa kaslardaki bu madde tüketiliyor. O yüzden eğer hayvanı çok yorarsak, kesimden sonra etin olgunlaşması gecikir ve buna bağlı olarak da etin lezzeti ve dayanıklılığı azalır. Bu bakımdan hayvanların hem kesim sırasında, hem de kesimden önce yorulmaması, hayvanların strese sokulmaması gerekiyor."
Hocam tam bir gurme gibi konuşmuşsunuz.
Kuzu yiye yiye memleketteki koyun popülasyonunu düşüren Vedat Milor bu haberi okuduysa, gözyaşlarına boğulmuştur!
İyi güzel söylüyorsunuz da hayvanı strese sokmamayı nasıl başaracağız?
Kesim esnasında klasik müzik falan mı çalacağız, hayvana masaj mı yapacağız, veda partisi mi düzenleyeceğiz?
Hayvancağız, 'Allahuekber' dendiğinde zaten kendisini bekleyen sonu anlıyor.
Yaklaşan Kurban Bayramı'nın ilk geyik muhabbetini de yapmış bulunduk galiba... Şaka bir yana, Kurban Bayramı hepimize iyi gelecek; umarım terör saldırıları da son bulur. Bayramlar paylaşmaktır; yardıma muhtaç insanları unutmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.