Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe için hesap sorma günü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Aralık soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede şike davasına da yer verdi. İddianamede; Fethullah Gülen'in kurduğu örgütün, Fenerbahçe Kulübü'nü ele geçirmek için kumpas kurduğu belirtildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler için beraat mütalaası verildi.
Paralel Örgüt'ün bu ülkeye yaptığı en büyük kötülüklerden biri de; Fenerbahçe gibi köklü bir kulübe şike yaptı diye çamur atmaktı. Yok, 'Emenike'nin para sayarken görüntüsü var' dediler, yok 'Sivasspor'a bir çanta dolusu para gitti' dediler ama hepsi fos çıktı.

ŞAMPİYONLUĞA BEDEL
Bu öyle absürt bir davaydı ki; Fenerbahçe, futbolcusuz şike yapmakla suçlandı. Soruşturmanın başındaki tape yağmuru geçtikten, savunmalar alınmaya başlandıktan sonra ve Ergenekon ile Balyoz davalarında da sahte delilerle suçsuz insanlar içeri tıkıldığı anlaşılınca Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğu da anlaşıldı. Hâlâ Fenerbahçe'yi şike yapmakla suçlayan bazı fanatik Galatasaraylılar'a da gereken yanıt kendi camialarından gelmişti: Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat da Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğunu net bir şekilde açıkladı.
Yıkımdan farksız 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe camiası için bence en büyük kazanımı Ergenekon ve Balyoz davalarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bile çözülmeler yaşanırken, içerdeki paşaların 'Biz Fenerbahçe gibi olamadık' demeleriydi.
Bu süreçte Fenerbahçe; taraftarı, futbolcusu, yöneticisiyle öyle bir kenetlendi ki, Türkiye'nin yıkılmayan tek kalesi olduğunu kanıtladı. 3 Temmuz mücadelesi bence şampiyonluğa bedeldir. Bu mücadelede yer alanlar ne kadar gururlansalar azdır.

AYDINLAR'IN SÖZÜ
Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların beraat etmesi halinde, Fenerbahçe için yeni bir süreç başlayacak:
Hesap sorma süreci! Bu süreçte Fenerbahçe, maddi ve manevi çok büyük zararlar gördü. Manevi zararların karşılanması zor ama maddi zararlar için Fenerbahçe hakkını sonuna kadar arayacağını zaten daha önce açıklamıştı.
Kimse unutmasın, Fenerbahçe'yi ilk sene Avrupa'ya göndermeyen; Mehmet Ali Aydınlar yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu'dur.
Aydınlar, "Uygulamalarımla şayet Fenerbahçe'ye bir zarar verdiysem, bu zararı şahsen tazmin etmeye hazırım; bedeli ne olursa olsun"demişti. Az kaldı sayın Aydınlar, Fenerbahçe'nin şikeye bulaşmadığının kanıtlanmasına az kaldı.
Fenerbahçe'ye hâlâ 'Tescilli şikeciler' diyenlere de savcının beraat mütalaası kapak olsun!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA