Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Emir Berke'nin dramı

Emir Berke Zincidi, başrolünü oynadığı 'Bir Deniz Hikayesi' dizisinin çekimleri sırasında, 9'uncu yaş gününü kutlamış. Seti ziyaret eden anne Sevgi Zincidi ile baba Berkant Zincidi, çocuklarının sette et krizi çıkardığı iddiasına tepki göstermiş. Oğullarının, dizinin Bozburun'daki çekimleri sırasında set ekibine zorluk çıkardığı, her gün 110 km. uzaklıktaki bir restorandan et getirttiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtmişler.
Baba Zincidi, "Şımarık, kaprisli bir çocuk gibi göstererek oğlumuzun başarısını köreltmeye çalışıyorlar" demiş.
Emir Berke de hakkındaki olumsuz haberlere üzüldüğünü söylemiş: "Futbol oynayan, bale yapan yaşıtlarım var ama onlar için kimse kötü şeyler yazmıyor.
Ben onlara ne yaptığımı bilmiyorum ama unutmasınlar ki ben daha çocuğum."
Emir Berke için sete uzak bir restorandan yemek getirilmesi, medyada neden bu kadar eleştirildi anlamış değilim. Böyle bir şey olsa bile, çocuk bu; sırf onu mutlu etmek için böyle bir jest yapılabilir ve bu da sorun olmamalı.
Emir Berke hakkında tartışılması gereken daha büyük sorunlar var aslında. Bu set haberinin başlığı bile sorunu özetliyor: 'Emir Berke Zincidi iddiaları yanıtladı.' Bu başlık, Emir Berke'nin daha 9 yaşında, yetişkin bir insan gibi konuştuğunu, polemiklere girdiğini gösteriyor.
Berke, açıklamasında "Unutmasınlar ki ben daha çocuğum" diyor mesela.
Ah be Berkecim, senin çocuk olduğunu önce ailen unutmamalı.
Umarım bu yazıyı da sadece Emir Berke'nin anne ve babası okur.
Emir Berke; çok başarılı bir oyuncu, bazen rol aldığı dizileri tek başına sürüklüyor ve 'Bir Deniz Hikayesi'nde yan rol değil, başrol oynuyor.
Dizilerin çekim sürelerinden yetişkin oyuncular bile şikayetçi; haftanın altı günü 13-14 saat süren çekimlere isyan ediyorlar. 'Bir Deniz Hikayesi' yaz aylarında çekilse, ABD dizileri gibi 10 bölüm falan olsa hiç itiraz etmem ama bu dizi, tüm bir sezon zamanla yarışarak çekiliyor. Hadi Emir Berke'nin sahneleri hafta sonu ya da okuldan çıktıktan sonra çekiliyor diyelim, yine de Emir Berke'ye yapılan büyük haksızlık.

ÇOCUK İŞÇİ!
Emir Berke'nin okula gitmediği günler oluyor mu? Ders çalışmaya, oyun oynamaya vakit bulabiliyor mu? Hem okul, hem de saatlerce süren dizi çekimleri yüzünden dinlenmeye vakit bulabiliyor mu? Kendi çocuklarımdan biliyorum; okuldan öyle yorgun geliyorlar ki, bazen parka gidip oyun oynamak bile istemiyorlar.
Emir Berke, okul arkadaşlarıyla buluşabiliyor mu, derslerinde başarılı mı?
Bunun gibi yanıtlanması gereken daha birçok soru var.
Emir Berke, çok iyi para kazanıyor olmalı ki, ailesi oğullarının yoğun tempoda çalışmasına göz yumuyor. Bence Emir Berke, hem okuyup, hem de saatlerce setlerde kalarak çocuk işçilerden bile daha çok çalışıyor.
Her şey para mı? Bu, Emir Berke'nin oynadığı kaçıncı dizi? Onun için önce eğitim mi, yoksa diziler mi geliyor? Gerçekten çocukluğunu yaşayabiliyor mu? Yazık bu çocuğa...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA