Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cihangir tayfasının U dönüşü

Seçimden önce terör saldırılarının zirve yaptığı, her gün onlarca polisin, askerin, sivil vatandaşın hayatını kaybettiği günlerde, bazı yazılarım çok tartışıldı; tepki gösteren de oldu, beğenen de.
Örneğin Beren Saat yazıma 'Hedef gösteriyorsun' diye tepkiler geldi, 'Türk solu HDP ve PKK'nın yandaşı oldu' yazıma da tepki gösterenler oldu. Eleştirilmek bu işin doğasında var; eleştirilere her zaman açığız, çünkü bizim işimiz de eleştirmek. Ancak beni şaşırtan ve üzen; bazı sinema yazarı arkadaşlarımın eleştirileri oldu. Sosyal medyadan tweet'lerle, medyada çıkan uzunca yazılarla beni adeta topa tuttular.
Onlara göre nasıl olsa ben yandaş basında yazıyordum! Aslında yaftalamayı, kutuplaştırmayı kendileri yapıyordu ama bunun farkında değillerdi. Ayrıca kim kimin yandaşı o da ayrı bir yazı konusu!
O yazılarda kabaca 'Cihangir solcusu' diye tabir edeceğimiz yazar-çizer, sanatçı-aydın insanlarda gördüğüm bazı temel hatalardan bahsetmiştim: HDP barajı aşsın ve koalisyon olsun diye HDP'nin ayrıştırıcı politikalarını görmezden geliyorlardı. HDP minibüsünde saldırıya uğrayan bir şoför için çok ama çok duyarlı yazılar-yorumlar yapıp her gün onlarca ölen askere, polise, sivil vatandaşa aynı duyarlılığı göstermeyen sanatçılar, yazarlar vardı. 'Elbette HDP minibüsüne yapılan saldırı da kınanmalı ama bu güvenlik görevlileri de bu vatanın evlatları, bilgisayar oyununda hayatını kaybetmiyorlar, onlara niye aynı duyarlılığı göstermiyorsunuz?' diye yazdık.
PKK'nın HDP'ye zarar verdiğini, HDP'nin PKK'ya karşı net bir tavır alması gerektiğini, Kürt halkının da artık net bir şekilde teröre ve PKK'ya dur demesi gerektiğini yazdık. 'Önce Kürt halkı ve HDP, PKK'ya dur derse bu savaş biter' diye de ekledik.
Bask bölgesi dahil tüm İspanyol halkının ETA'ya karşı koyduğu tavrı örnek gösterdik.
Bu eleştirileri yaptım diye beni tetikçi ilan edenlere bakıyorum da, şimdi hepsi 'Muhalefete seçimi PKK kaybettirdi', 'HDP, PKK'ya tavır almadığı için oy kaybetti' vs. diye yorumlar yapıyorlar. Artık ortak bir noktada buluştuk galiba! Hayatta hiçbir zaman önyargılı olmamak, muhalefetle nefret etmeyi birbirine karıştırmamak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA