Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan ve Obama'nın vücut dili

Antalya'daki G-20 zirvesinde bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baş başa yaptığı görüşmede samimi tavırları dikkat çekti.
Birinci fotoğraf: Erdoğan anlatıyor, ABD Başkanı Barack Obama dikkatle onu dinliyor.
Obama ve Erdoğan'ın boy ölçüleri hemen hemen aynı ama Erdoğan daha bir yüksekte durmuş, kolunu oturduğu koltuğa doğru atmış, Obama'yı kavrayıcı bir pozisyonda.
İkinci fotoğrafta ise Obama eliyle Erdoğan'ın omzuna dokunuyor. Bu temasları hep yapıyor Obama; karşısındaki liderlere sevgi ve güven veriyor. Erdoğan ise iki eli havada hararetli bir şekilde bir şey anlatırken, karşı tarafa bakıyor. İkisi de gülüyor vs.

GÜÇLÜ DURUŞ SAVAŞI
ABD Başkanları için dünya liderleriyle buluşmalarda medyaya karizmatik pozlar vermek çok önemli, vücut dilini kullanma konusunda iyi bir eğitim alıyorlar. Obama da vücut dilini en iyi kullanan liderlerden biri, hatta bazen vücut diliyle karşısındaki liderleri eziyor.
Tabii Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi eski bir KGB ajanı, kara kuşak judo'cu ve attığını vuran iyi bir avcı olmadığı için ona üstünlük sağlayamıyor.
Putin kaslı vücuduyla da Obama'ya üstünlük sağlıyor.
Bunlar çok önemli ayrıntılar; bir lider duruşuyla bir ülkeyi temsil ediyor aslında.
Rahmetli Bülent Ecevit'in 1999'da Beyaz Saray'daki Bill Clinton'la olan buluşmasını hatırlayın.
Clinton koltuğun kenarına ilişmiş, ellerini birleştirmiş; Ecevit de karşısında ayakta duruyordu.
Bu fotoğrafın ardından o dönem, Ecevit'in bir memur gibi durduğu, patronundan emir bekler gibi hali olduğu yönünde eleştiri yazıları çıkmıştı.
Erdoğan da güçlü duruşu, uzun boyu ve etkileyici vücut diliyle, Türk siyaset tarihinin en karizmatik liderlerinden biri. Erdoğan; Obama, Putin dahil hiçbir lider karşısında duruş olarak ezilmiyor, güçlü duruşu, samimi tavırları, içten konuşma sitiliyle de sohbetlerde odak noktası oluyor. Erdoğan, bunu Obama ile olan son buluşmasında da gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA