Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Karda özel araçlar yasaklanmalı

ABD'de kar fırtınası nedeniyle 11 eyalette olağanüstü hal ilan edildi.
New York'ta 200 kazaya neden olan hava şartları yüzünden beş ilçede belediye otobüs seferleri durduruldu. Daha da önemlisi; New York Valisi Andrew Cuomo, kentte seyahat yasağı getirildiğini duyurdu. Long Island'daki otoyollarda da geçerli olan yasağa göre; acil bir durum yokken özel araçla yola çıkanlar tutuklanacakmış.
Bizde kar fırtınası pek olmuyor ama çok yoğun kar yağışı yüzünden yollar kapandığında, hemen yerel yönetimler suçlanıyor.
Kar lastiği olmayanlar bakkala bile özel araçla gidiyor, kazalar yapıp yolları tıkıyorlar. Sonra da sosyal medyada öyle tweet'ler atılıyor ki; sanki belediye elinde sihirli değnekle anında tüm yolları açmak zorundaymış gibi bir algı yaratılıyor.
Bakın; dünya ekonomisinin kalbi New York'ta bile araçla trafiğe çıkmak yasaklanıyor. Bizde de yasaklanmalı!
Ya da normal bir kar yağışında okulları tatil edip eğitimi aksatmak yerine; özel araçların trafiğe çıkması yasaklanmalı.
Olmadı; bir kişinin özel araç kullanması engellenmeli. Tartışılmıyor ama kar tatillerinin çalışan annelere ve eğitime verdiği zarar büyük aslında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA