Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sığınmacıları denize itin!

Yunanistan Göç Politikalarından Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas, Belçikalı bir bakanın, Avrupa'daki krizinin çözümü için teknelerdeki sığınmacıların denize atılmasını önerdiğini açıkladı.
Newsnight'a konuşan Yannis Muzalas, Amsterdam'da gerçekleştirilen AB zirvesinde bir araya geldiği Belçikalı bakanın, "Sadece mültecileri denize geri itin. Yasanın dışına çıkmanız umrumda bile değil. Bu yasadışıysa da bunu umursamıyorum. Sadece onları geri itin" dediğini iddia etti.

TEKNELER NEDEN BATIYOR?
Amsterdam'daki görüşmelere, Belçika adına, Göç ve İltica Bakanı Theo Francken katılmıştı. Şimdi bu vicdansız açıklamayı Francken'ın yapıp yapmadığı tartışılıyor. Belçika hükümeti Amsterdam'daki görüşmelerin gayri resmi yapıldığını ve Francken'in iddia edilen açıklamayı yapıp yapmadığının bilinmediğini açıkladı. Yannis Muzalas böylesine önemli bir açıklamayı bir yerinden uydurup söylemedi herhalde.
Danimarka, mültecilerin mücevherlerine, cep telefonlarına el koyup satıyor. İsveç, 80 bin mülteciyi geri göndereceğini açıklıyor. Belçikalı bakan ise kesin çözümü(!) açıklamış: 'Onları denize geri ittin!'
İnsanlık ölmüş!
Göçmen krizinden en çok etkilenen iki ülke; Türkiye ve Yunanistan. Türkiye büyük fedakarlık örneği gösterip her türlü yardımı yapıyor. Yunanlar'ın işi bizden daha zor; ekonomileri iflas bayrağını çekti, bu durumda bir de göçmenlere bakmak zorundalar. Zengin Avrupa ülkeleri kendi sınırları içinde az nüfuslu konforlu hayatlarını sürdürüp gelişmekte olan ya da az gelişmiş ülkelere demokrasi, insan hakları nutukları atıyorlardı. Şimdi küçük çapta göçmen akınında bile akla hayale gelmeyecek uygulamalara imza atıyorlar. Hep yazıyoruz; işte ırkçı Avrupa'nın gerçek yüzü bu! Yasadışı olup olmadığı önemli değil, 'Sığınmacıları denize geri atın' diyecek kadar insanlıktan yoksun Avrupalı politikacılar var. En resmi ağızdan bu öneri yapılıyorsa, gerisini düşünmek bile istemiyorum!
Şimdi bu vicdansız çözüm önerisinin üzerine "Ege'de bu kadar çok sığınmacı teknesi neden batıyor?" sorusu aklınıza gelmez mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA