Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Köyde çalışmak ister misiniz?

Gençlerimiz işsizlikten şikayetçi ama bazen gazetelerde 'Aylık 3 bin 500 liraya çalışacak çoban bulamıyoruz', '5 bin TL maaşla çalışacak vinç operatörü yetişmiyor' gibi başlıklar okuyoruz. İşsizliğin bir nedeni de, gençlerimizin hayallerinin yüksek olması.
Hep kısa yoldan voliyi vurmanın, rahat ya da fiyakalı bir iş bulmanın peşinde olan gençler var. Elbette tüm gençlik böyle değil ama iyi eğitimli olmasına rağmen iş beğenmeyenlerin sayısı da fazla.
Herkes dizi oyuncusu mu olacak? İyi bir şirkette mi çalışacak? Kafe mi açacak?
Herkes şef olursa, kim kızılderili olacak? Huzurlu çalışmak, küçük de olsa bir yerden başlamak gerekmiyor mu?
Örneğin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, genç çiftçi projelerine 30 bin liraya kadar hibe vereceğini açıkladı. Eğer 40 yaşın altındaysanız ve bitkisel veya hayvansal üretime ilişkin projeniz varsa, devlet 30 bin TL hibe ediyor. 2018 sonuna kadar geçerli bu teşvikin tek şartı, işinizi 20 binin altında nüfusu olan bir yerde kurmanız. Şehrin stresinden uzaktasınız, trafik sorunu yok, sağlıklı gıdalarla besleniyorsunuz, huzurlu bir ortamda kendi işinizi yapıyorsunuz, büyüme şansınız da var..=. Kulağa hoş gelmiyor bu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA