Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarkan işin kolayına kaçmış

Tarkan'ın Türk sanat müziği albümü 'Ahde Vefa' bugün piyasaya çıktı. Ancak albümde alan şarkılardan küçük bukleler daha önce internete düşmüştü. Elbette albümün tamamını dinlemeden eleştirmek olmaz ama albümde yer alan şarkılar için küçük bir eleştirim olacak.
Albümde şu 13 şarkı yer alıyor:
1. Rindlerin Akşamı (Dönülmez Akşamın Ufkundayız), 2. Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme, 3. Söyleme Bilmesinler, 4. Enginde Yavaş Yavaş, 5. Nasıl Geçti Habersiz, 6. Kadehinde Zehir Olsa, 7. Veda Busesi, 8. Sevmekten Kim Usanır, 9. Aşk Bu Değil mi?, 10. Islak Daha Islak Öp Beni, 11. Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine, 12. Zeytin Gözlüm, 13. Kara Bulutları Kaldır Aradan.

BİLİNDİK ŞARKILAR
Tarkan albümüne 'Ahde Vefa' ismini vererek Türk sanat müziği albümü yapma sözünü yerine getirmiş oldu. Tarkan'ın bu albümle gençlere Türk sanat müziğini sevdireceğine inanıyorum ve albümü bu açıdan önemli buluyorum. Tarkan sevdiği şarkıları tercih etmiş olabilir, bu şarkıların hepsi değerli ama çok bilindik.
Bu şarkıları albümlerinde kullanmayan, cover yapmayan popçuya kız vermiyorlar artık! Bu şarkıları defalarca başka sanatçılardan dinledik. Ben Tarkan'dan çoğu insanın bildiği şarkılar seslendirmek yerine 'Aaa böyle de bir şarkı vardı, Tarkan bu şarkıyı bize hatırlattı' dedirtmesini beklerdim.
Örneğin Tarkan; Tanburi Cemil Bey'den 'Merdümi Dîdeme Bilmem Ne Fûsûn Etti Felek' gazeli gibi söylemesi gerçekten zor bir eser seslendirseydi, Tarkan'ın musiki eserlerinde de başarılı olup olmadığını öğrenmiş olurduk. Hepsinde değil, sadece bir parçada kendini sınasaydı yeterdi!
Özetle; Tarkan bir meydan okuma, fark yaratma derdinde değilmiş. Söylenmesi kolay, popüler şarkıları tercih etmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA