Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kehribar' iddialı geliyor

ATV'nin merakla beklenen iddialı dizisi 'Kehribar', bu akşam başlıyor. 'Kehribar'; büyük aşkların, hesaplaşmaların ve entrikaların dizisi.
Birbirini ölesiye seven 'Orhan' ile 'Leyla', ailelerinin birbirlerine düşmanlığı yüzünden evlenemiyorlar. 'Leyla', 'Orhan'a kaçıyor; 'Orhan', kendisine saldıran 'Leyla'nın kardeşi 'Musa'yı yaralayıp Almanya'ya firar ediyor. 'Leyla' ile 'Orhan' sevmedikleri insanlarla evlenmek zorunda kalıyorlar.
Aradan tam 20 yıl geçiyor ama birbirlerini hiç unutmuyorlar. 'Musa', Almanya'da 'Orhan'ı buluyor ve öykü daha derin sulara yelken açıyor.

OYUNCULUKLAR İYİ
Diziyi izleyeceklerin seyir zevki kaçmaması için fazla detay vermeyeyim. 'Kehribar'ın öyküsü Almanya ve Mudanya arasında gidip geliyor. Dizide bol bol geriye dönüşler var. 20 yıl öncesinde yaşananlar, dizinin dramatik çatısını oluşturuyor.
Dizide en çok oyunculukları beğendim. Birbirlerine ezeli düşman iki kişiyi canlandıran Gürkan Uygun (Orhan) ve Necip Memili (Musa) müthiş oynamışlar. Dizideki heyecan ve gerilim bu iki karakter üzerinden yürüyecek gibi görünüyor.
Uygun, klasik jön kalıplarını yıkan oyunculuğunu her yapımda daha da ileriye götürüyor; onu izlemek büyük keyif. Kötü adamı oynayıp sevdirmek zor iş ama Memili, 'Musa' karakterine onu çekici kılacak özellikler eklemiş; mimikleri, slogan olacak diyalogları vs. ile Memili fenomen olur. Ayça Varlıer, Özge Özder, Aslıhan Güner, Ahmet Uz gibi oyuncuların çoğu rollerinin hakkını veriyor. 'Kehribar'; daha proje aşamasında üzerinde epeyce uğraşılmış, özen gösterilmiş bir dizi olduğunu hem senaryosu, hem de görsel zenginliğiyle belli ediyor. Mudanya ve Almanya çekimlerinde görsel açıdan özel sahneler var; dizinin sürükleyici temposuyla dikkat çekiyor.
Yönetmen koltuğunda oturan Yıldız Hülya Bilban, ilk bölümde iyi bir iş çıkarmış. Sinan Tuzcu ve Ali Aydın, entrikalar ve çatışmalarla dolu senaryoda uzun soluklu bir dizinin temellerini atmışlar.
Tabii dizinin uzun soluklu olup olmayacağı reytinglere bağlı. O kadar çok dizi çekiliyor ki, izleyici dizilere o kadar çok doydu ki, TV'de rekabet o kadar büyük ki; artık dev kadrolu iddialı dizilerin bile tutup tutmayacağını kestirmek zor. Dizi işi artık büyük bir kumar. Yapımcı Ali Gündoğdu'nun yaşadığı stresi ve heyecanı tahmin edebiliyorum. 'Kehribar', bu akşam saat 20.00'de atv'de başlıyor. Ekranda farklı bir dizi, öykü arıyorsanız kaçırmayın derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA