YAZARA MAİL GÖNDER Divan’da ‘Eskimeyen Tatlar’

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Divan Restoranları'nın 'Eskimeyen Tatlar' mönüsünü, damak tadına güvendiğim, arkadaşlarımdan duyuyordum, sonunda Divan Brasserie Bebek'te tatma fırsatım oldu.
Zeytinyağlı kabak çiçeği dolmasından vişneli etli yaprak sarmasına, Arnavut ciğerinden işkembeli nohuta kadar geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez birçok lezzetini tattım.
Bu yemekleri ne yazık ki, artık her yerde yiyemiyoruz. Bir dünya mutfağıdır gidiyor; klasik sulu yemekleri bile sadece esnaf lokantalarında yiyebiliyorsunuz. Her yerde fastfood restoranlar vs... İnsanlar artık geleneksel Türk yemeklerini annelerinin evinde yiyebiliyorlar.
Ne yazık ki, birçok tarif büyüklerimizin aramızdan ayrılmasıyla birlikte unutulup gidiyor.
İşte bu açıdan Divan Restoranları'nın 'Eskimeyen Tatlar' mönüsünü önemsiyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum.
Bebek Brasserie'ın ünlü şefi Vedat Dönmez, asıl sürprizi yemeğin sonuna sakladı; sunduğu dondurmanın içinde ne olduğunu sordum. Tarçın, karanfil tadını aldım ama içinde tam ne olduğunu bulamadım.
Meğer yediğim akide şekerli dondurmaymış.
Portakallı pelteye ise bayıldım.
Bir portakalın içinde ...
Meyvelerle süslü, çok hafif ama müthiş leziz bu tatlının tarifini;
Şef Dönmez, Vehbi 'un kızı ve yönetim kurulu üyesi 88 yaşındaki Semahat Arsel'den almış. Bu tatlıyı Semahat Hanım'ın annesi yaparmış.
Semahat Hanım, hâlâ Divan restoranlarının mönüsüyle yakından ilgileniyormuş, öneriler sunuyor ve yemekleri tadıyormuş.
'Eskimeyen Tatlar' mönüsü de onun eseriymiş.
Nisan ayının sonuna kadar Divan Brasserie Beyoğlu, Divan Brasserie Kalamış, Divan Brasserie Bebek, Divan Pub Erenköy ve Divan Pub Ataşehir'de, 'Eskimeyen Tatlar' mönüsünü tadabilir ve çocukluğunuzdan kalma birçok lezzeti hatırlayabilirsiniz. Bu mönüde en çok tercih edilen yemek ve tatlıların, daha sonraki aylarda Divan Restoranları'nın klasik mönüsünde yer alacağını da not düşelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.