Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tanju Çolak bombası!

Star gazetesi köşe yazarı Tanju Çolak, Galatasaray-Çaykur Rizespor arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final maçını değerlendirdiği yazısında sakatlığı nedeniyle uzun süre önce sezonu kapatan Kweuke için 'etkisizdi' diye yazmış.
Büyük bomba bu! Herhalde Tanju maçı izlemeden yazdı. Gazetelerin spor sayfalarını yapan editör arkadaşları dinleseniz, daha ne bombalar var. Futboldan ya da hakemlikten medyaya transfer olanlar; maç yazılarını genelde telefondan yazdırıyor. Eskiden futbolcular ve hakemler; telefondan birkaç cümle söyler, yazılarını editörler tamamlardı. Hâlâ birçok yorumcu, yazılarını telefondan yazdırıyor ama en azından birkaç cümle söylemiyorlar, yazıların tamamı kendilerine ait oluyor.
Büyük ihtimalle editör arkadaş, sayfayı baskıya yetiştirme stresiyle Tanju'nun hatasını görmedi. Tanju'nun bundan sonra yazarlık kariyeri nasıl gelişir bilmem ama karizmayı çizdirdiği kesin.
Bence spor servisleri, telefondan yazı yazdırmaya son vermeliler. Bu hem kötü bir alışkanlık hem telefondan yazdırılan yazının bir lezzeti olmuyor. Madem bu işi yapıp iyi paralar kazanıyorlar, e-posta ile yazı geçmek onlar için zor olmasa gerek.
Bir de eski futbolcu ve hakemler; TV programlarına daha çok önem veriyorlar, gazetelerdeki yazılarını öylesine yazıyorlar.
Köşe yazılarında ne önemli bir ayrıntı var, ne de lezzet. Birçok ünlü futbolcu ve hakemin köşe yazarlığı mesleğine saygısı yok. Saygı göstermeyi öğretmek lazım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA