Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe’nin asıl sorunu

İlgiyle takip ettiğim Yiğit Yılmaz'ın ygtylmz adlı blog sayfasında Fenerbahçe'nin, taraftarı tribünleri terk ettiği için şampiyonluğu kaybettiğiyle ilgili bir yazı okudum. Yazıda ilginç bilgiler vardı:
Fenerbahçe kulübü Ağustos'ta 38 bin 320 kombine sattığını ve satışların tamamlandığını açıkladı. Ancak Fenerbahçe'nin sahasında oynadığı maçlardaki seyirci ortalaması 28 bin 589. Yani 10 bin kombine sahibi parasını peşin ödediği halde çeşitli nedenlerle maça gitmemiş. Ama 28 bin 589 kişi arasında, tek maç bilet alan seyircilerin olduğunu da unutmayalım!
Taraftarın, 'Takım kötü futbol oynuyor' diye maçlara gitmediğini söylemek de doğru değil. Çünkü Fenerbahçe taraftarı daha ilk iki haftada flaş transferleri bile merak edip maça gitmemiş! Birinci hafta Fenerbahçe-Eskişehirspor maçı seyirci sayısı 31 bin 381. Üçüncü hafta Fenerbahçe- Antalyaspor maçı seyirci sayısı ise 32 bin 314.
En çok taraftarın geldiği maç dokuzuncu hafta oynanan ve 45 bin 70 kişinin olduğu Galatasaray derbisi. Bu maçta bile Fenerbahçe 50 bin kişilik Ülker Stadyumu'nu dolduramamış.
Bence sorun şu: Fenerbahçe'nin kombine sahibi taraftarları şımarık; sadece derbiler ve önemli Avrupa maçları için kombine alanlar var. Fenerbahçe'yi çok seven ama maddi durumu iyi olmayanlar ise pahalı bilet yüzünden maçlara gidemiyor.
Bir de Aziz Yıldırım faktörü yüzünden küstürülen taraftar grupları var... Fenerbahçe kulübü flaş transferlerle tribünlerin doldurulamayacağını ve ortada daha büyük bir sorun olduğunu görüp yeni önlemler almalı.
Yoksa Fenerbahçe camiası, yeni stadyum, doğru yönetim ve kazanılan şampiyonlukla yükselişe geçen, havaya giren Beşiktaş'ın; Juventus gibi şampiyonlukta seri yakalamasını izlemek zorunda kalabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA