Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Coca-Cola kullandığı suyu doğaya kazandırdı

71 ülkede 248 toplumsal su projesi yürüten Coca-Cola, ürünlerinde ve üretim süreçlerinde kullandığı 300 milyar litre suya karşın 337 milyar litre suyu geri kazandırmış.
Böylece Coca-Cola, 2020 yılına kadar kullandığı suyun yüzde 100'ünü geri kazandırma hedefine beş yıl önceden ulaşmış.
Coca-Cola kullandığı suyun tamamını doğaya ve topluma kazandıran Fortune 500 listesindeki ilk şirket oldu. Coca-Cola Türkiye ise 2015'te kullandığı suyun 1.5 katını doğaya kazandırarak bu başarıya önemli bir katkı sağlamış.
Su tasarrufu konusunda önemli çalışmalara imza atan Coca-Cola Türkiye, Hayata Artı Çevre Programı kapsamında çiftçilerle birlikte ortaklaşa yürüttüğü Gece Sulaması ve Geleceğin Tarımı projeleriyle tam 4.3 milyar litre suyu 2015 yılında topluma ve doğaya geri kazandırmayı başardı.
Bu, ezber bozan bir haber aslında... Plastik atıklar, boş meşrubat kutuları, çevre kirliliği vs. denince akla ilk meşrubat markaları gelir. Ancak Coca-Cola gibi bazı büyük küresel markalar uzunca bir süredir doğaya daha az zarar vermek için birçok proje yürütüyorlar ama bu pek gündeme gelmiyor.
Küresel ısınma her yıl biraz daha artıyor, temiz su kaynakları her geçen gün daha büyük tehdit altında, gelecekte temiz su ihtiyacı daha da artacak. Hatta bazı uzmanlara göre gelecekte su savaşları bile yaşanabilir. Meseleye bu açıdan baktığımızda Coca- Cola Türkiye'nin, 2015 yılı içerisinde Türkiye'de kullandığı suyun 1.5 katını doğaya kazandırması örnek alınması gereken bir gelişme. Darısı diğer büyük markaların başına...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA