Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Artık Charlie Hebdo değiller!

İtalya'da geçen hafta 300 kişinin yaşamına mal olan depreme ilgili bu karikatür, Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo'da yayınlandı.
'İtalyan usulü deprem' başlıklı karikatürde depremde ölen ve yaralananları, makarna çeşitlerine benzetiliyor. Karikatürde, kanlar içindeki bir adam, 'domates soslu penne makarna', bir diğeri 'penne graten', yıkılan binaların, molozların altında kalanlar ise yine İtalyanların ünlü yemeği, kat kat hamurdan yapılan lazanyaya benzetiliyor.
Kelimenin tam anlamıyla iğrenç bir karikatür. Forza Italia Partisi milletvekillerinden Barbara Saltamartini de Twitter hesabından, 'Charlie Hebdo'nun karikatürü, depremde kaybettiklerimize yönelik aşağılık ve incitici. 'Bu dergi bir hiciv değil ama bir çöp' diye tepki gösterdi.
İtalyan gazeteleri de Charlie Hebdo'ya tepkiliydi. Il Tempo gazetesi, geçen yılki Charlie Hebdo saldırısını yansıtan 'Paris usulü tartar' başlıklı bir karikatür yayınlayarak, 'Sevgili Fransızlar, böyle bir karikatür sizi güldürür müydü?' diye sordu.
Il Giornale gazetesi ise 'Charlie Hebdo değiliz' manşetiyle çıktı.
Hz. Muhammed ile dalga geçerken 'Onlar mizahçı istediğini yapabilir' diyorlardı, şimdi mi kötü oldular? Her neyse, nihayet gerçeği gördüler.
Evet, Hebdo çizerleri Hristiyanlarla da ilgili berbat espriler yapıyorlar, Fransa'daki terör saldırısıyla da dalgalarını geçtiler ama 'Herkesi eleştiriyorlar' diyerek bu iğrenç karikatürler savunulamaz. Bu iğrenç karikatürler düşünce özgürlüğü ile de savunulamaz.
Klişe bir söz olacak ama düşünce özgürlüğünün de bir sınırı var. Depremde yıkılan binaların molozları arasında kalan insanları lazanyaya benzetmek düşünce özgürlüğü değil, hayvanlıktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA